Antony Blinken este "încrezător" că NATO va ajunge la consens pentru admiterea Finlandei şi Suediei

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a declarat duminică "încrezător" că Alianţa Nord-Atlantică va ajunge la un acord pentru admiterea Finlandei şi Suediei, în pofida obiecţiilor formulate de Turcia.

337 afișări
Imaginea articolului Antony Blinken este "încrezător" că NATO va ajunge la consens pentru admiterea Finlandei şi Suediei

Antony Blinken este "încrezător" că NATO va ajunge la consens pentru admiterea Finlandei şi Suediei

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a declarat duminică "încrezător" că Alianţa Nord-Atlantică va ajunge la un acord pentru admiterea Finlandei şi Suediei, în pofida obiecţiilor formulate de Turcia.

Antony Blinken a declarat duminică seară că a vorbit cu ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, despre posibilitatea admiterii Finlandei şi Suediei în NATO.

"Nu vreau să fac vreo caracterizare în privinţa conversaţiilor specifice cu ministrul turc de Externe sau la sesiunile NATO, dar pot spune că am auzit în general o foarte mare susţinere pentru aderarea Finlandei şi Suediei la NATO dacă optează pentru acest lucru. Şi sunt foarte încrezător că vom ajunge la un consens asupra acestui lucru", a afirmat Antony Blinken, citat de publicaţia The Hill.

Antony Blinken s-a deplasat în Europa în ultimele zile pentru a discuta despre reacţiile la invazia militară rusă în Ucraina şi despre posibilitatea admiterii Finlandei şi Suediei în NATO.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat vineri că nu susţine aderarea Suediei şi Finlandei la Alianţa Nord-Atlantică, denunţând prezenţa unor "organizaţii teroriste" în cele două ţări nordice, referindu-se la grupuri disidente turce şi la organizaţii separatiste kurde.

"Urmărim evoluţiile referitoare la Suedia şi Finlanda, dar nu avem o viziune favorabilă", a afirmat Recep Tayyip Erdogan. Duminică, Administraţia de la Ankara a transmis, conform agenţiei Reuters, că vrea ca Finlanda şi Suedia să nu mai accepte prezenţa militanţilor kurzi pe teritoriile lor.

La rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat "încrezător" că Turcia nu va amâna luarea unei decizii privind admiterea Finlandei şi Suediei în Alianţa Nord-Atlantică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici