Anul 2020 ar putea fi cel mai călduros an din istorie. Europa de Est şi Asia sunt cele mai afectate

Pandemia care a impus restricţii drastice a scăzut emisia de gaze cu efect de seră, dar este nevoie de un plan pe termen lung, relatează The Guardian.

1782 afișări
Imaginea articolului Anul 2020 ar putea fi cel mai călduros an din istorie. Europa de Est şi Asia sunt cele mai afectate

Anul acesta este în curs să devină cel mai călduros an de la începerea măsurătorilor, potrivit meteorologilor. Ei au estimat că există o probabilitate de la  50% la 70% ca anul 2020 să bată recordul stabilit acum patru ani.

Chiar dacă carantina impusă de guverne pentru a combate pandemia a curăţat aerul, acest lucru nu înseamnă nimic la nivelul climei, care are nevoie de măsuri mai dure şi pe termen lung, spun oamenii de ştinţă.

Recorduri de temperatură au fost bătute din Polul Sud până în Groelanda, lucru ce a surprins mulţi oameni de ştiinţă deoarece anul 2020 nu este un an în care fenomenul El Nino, care este asociat cu temperaturi mari, se manifestă.

Administraţia pentru Oceane şi Atmosferă din SUA a calculat că anul 2020% are o şansă de 75% să fie cel mai călduros an din istorie şi are o şansă de 99,9% să fie în cele mai călduroşi cinci ani de la începutul măsurătorilor.

Căldura s-a manifestat potrivit specialiştilor cel mai pronunţat în înceutul de an în Europa de Est şi Asia unde în medie s-au înregistrat temperaturi cu 3 grade mai ridicate decât în medie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici