Anunţul că Trump are coronaviurs a dat lumea peste cap. ”De ce ar trebui să-l credem?” Liberalii se îndoiesc de veridicitatea informaţiei

  • Deşi nu a existat nici o dovadă că anunţul preşedintelui Trump referitor la infectarea sa şi a soţiei sale cu Covid-19 nu ar fi adevărat, sute de postări pe Twitter exprimă îndoieli cu privire la declaraţiile oficiale despre sănătatea preşedintelui, potrivit The New York Times.
  • Unii au sugerat că anunţul preşedintelui ar putea fi o scuză pentru a putea amâna alegerile, dat fiind că este în urmă în sondaje, şi pentru a anula viitoarele dezbateri prezidenţiale.
  • Punerea la îndoială a veridicităţii ştirii că preşedintele Trump are Covid-19 pare să reflecte amploarea dezinformării promovate de Trump în ultima perioadă referitor la tema virusului.
1096 afișări
Imaginea articolului Anunţul că Trump are coronaviurs a dat lumea peste cap. ”De ce ar trebui să-l credem?” Liberalii se îndoiesc de veridicitatea informaţiei

Profimedia

Anunţul preşedintelui Trump de vineri, că a fost testat pozitiv de coronavirus, a declanşat un val de postări pe Twitter şi Facebook, mai ales la cei de stânga, al căror leitmotiv este: „De ce ar trebui să-l credem?”

Nu a existat nici o dovadă că preşedintele american ar fi minţit. Dar peste noapte, sute de postări pe Twitter exprimau îndoieli cu privire la declaraţiile oficiale despre sănătatea preşedintelui, relatează The New York Times.

Casa Albă a dat mai multe declaraţii care confirmă starea preşedintelui Trump. Medicul său a confirmat rezultatul pozitiv al testului, iar Mark Meadows, şeful de cabinet al preşedintelui, a declarat că Trump a avut simptome uşoare de Covid-19.

Intervenţiile de pe mijloacele de socializare care pun sub semnul întrebării anunţul legat de infectarea preşedintelui Trump au atins vineri dimineaţă maximul de cinci pe minut, potrivit Dataminr, un serviciu de monitorizare a reţelelor de socializare. Printre cei care se îndoiesc se numără Jelani Cobb, un jurnalist de la cotidianul The New Yorker, şi Anand Giridhadas, editor al revistei Time şi colaborator ocazional al cotidianului The New York Times.

Unii au sugerat că anunţul preşedintelui ar putea fi o scuză ca să amâne alegerile, fiindcă este în urmă în sondaje, şi să anuleze viitoarele dezbateri prezidenţiale

Unii dintre cei care se îndoiesc de veridicitatea ştirii că preşedintele Trump are Covid-19 au spus că nu-l pot crede din cauza multor informaţii false şi înşelătoare pe care le-a răspândit despre virus în trecut

Cercetătorii de la Universitatea Cornell au publicat săptămâna aceasta un studiu care arată că preşedintele Trump a fost cel mai mare promotor de informaţii înşelătoare despre coronavirus. Menţiunile preşedintelui pe această temă au constituit aproape 38% din „conversaţia de dezinformare” generală, spun cercetătorii.

De asemenea, din februarie, Trump a declarat, cu cel puţin 34 de ocazii distincte, că noul coronavirus va dispărea.

Suntem într-un mediu în care conspiraţiile înfloresc, în parte fiindcă preşedintele le încurajează”, a declarat Melissa Ryan, director executiv al Card Strategies, o firmă de consultanţă care cercetează dezinformarea. „Şi avem un serviciu de comunicare la Casa Albă care oferă în mod constant dezinformare presei şi publicului”.  Această stare de lucruri a creat mediul perfect pentru ca oamenii să nu mai creadă în sinceritatea Casei Albe, a adăugat Ryan.

Mulţi au făcut trimitere la o postare de pe Twitter din 18 septembrie, care a fost iniţial partajată în cercurile conspiraţioniste, dar după anunţul lui Trump de vineri a fost redistribuită pe scară largă pe Facebook şi pe Twitter: „Surpriza lui Trump din octombrie va fi anunţul «infectării sale»”. „Fals, dar destul de dramatic”. Postarea a strâns aproape 15.000 de interacţiuni pe Facebook şi Twitter, majoritatea de la persoane care au afirmat în mod fals că infectarea preşedintelui Trump este un plan cunoscut.

Iar unii au văzut reacţiile oamenilor la anunţul preşedintelui de vineri ca pe o reflectare a amplorii dezinformării pe care a făcut-o preşedintele în ultimele luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici