Apărarea pentru Ucraina şi sancţiunile impuse Iranului, pe masa miniştrilor de externe ai UE

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene se întâlnesc luni la Luxemburg pentru a discuta despre consolidarea apărării aeriene a Ucrainei şi extinderea sancţiunilor împotriva Iranului, transmite Reuters.

244 afișări
Imaginea articolului Apărarea pentru Ucraina şi sancţiunile impuse Iranului, pe masa miniştrilor de externe ai UE

Apărarea pentru Ucraina şi sancţiunile impuse Iranului, pe masa miniştrilor de externe ai UE

În condiţiile în care Rusia a intensificat atacurile aeriene asupra infrastructurii energetice ucrainene şi a altor obiective, guvernele UE sunt presate să furnizeze Kievului mai multe sisteme de apărare antiaeriană, precum Patriots. Kievul şi aliaţii săi europeni au primit un impuls important la sfârşitul săptămânii trecute, când Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat un pachet de peste 60 de miliarde de dolari pentru a face faţă războiului din Ucraina.

Dar şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, şi şeful NATO, Jens Stoltenberg, au îndemnat ţările europene să îşi intensifice propriile eforturi pentru a oferi arme Ucrainei, în special de apărare aeriană.

După o videoconferinţă a miniştrilor apărării din cadrul NATO cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a avut loc vineri, Stoltenberg a declarat că se aşteaptă la anunţuri în curând.
„NATO a cartografiat capacităţile existente în cadrul alianţei şi există sisteme care pot fi puse la dispoziţia Ucrainei”, a spus el.

Miniştrilor li se vor alătura omologii lor din domeniul apărării pentru discuţiile de luni cu Ucraina, precum şi miniştrii ucraineni de externe şi de apărare, înainte de a se aborda criza din Orientul Mijlociu, declanşată de atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie anul trecut.

Miniştrii vor încerca să ajungă la un acord cu privire la cât de mult trebuie să meargă mai departe în sancţionarea Iranului, în urma atacului cu rachete şi drone lansat asupra Israelului.

Liderii UE au convenit săptămâna trecută că vor impune sancţiuni suplimentare împotriva Iranului. De asemenea, unele ţări fac presiuni pentru ca UE să găsească o modalitate de a desemna puternica forţă a Gardienilor Revoluţiei din Iran drept organizaţie teroristă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici