- Home
- Externe
- WASHINGTON, (30.08.2016, 17:16)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Apple va contesta decizia CE de a achita impozite retroactive de 13 miliarde de euro, argumentând că a creat 1,5 milioane de locuri de muncă în UE
Compania Apple a anunţat că va contesta în justiţie decizia Comisiei Europene prin care este obligată să achite impozite retroactive de 13 miliarde de euro pentru activităţile din Irlanda, argumentând că a contribuit la crearea a 1,5 milioane de locuri de muncă şi denunţând legislaţia fiscală a UE.
Urmărește
1538 afișări
Apple va contesta decizia CE de a achita impozite retroactive de 13 miliarde de euro, argumentând că a creat 1,5 milioane de locuri de muncă în UE
Comisia Europeană a stabilit, după o investigaţie care a durat trei ani, că Apple trebuie plătească impozite în valoare de 13 miliarde de euro pentru activităţile desfăşurate în Irlanda.
"Statele membre UE nu pot oferi facilităţi fiscale în mod discreţionar unor companii, aceste lucru este ilegal", a declarat Margrethe Vestager, comisarul Uniunii Europene pentru Concurenţă, citat de BBC News online.
Cota standard de impozitare în Irlanda este de 12,5%, dar ancheta CE a stabilit că Apple a plătit impozite de doar 1% în 2003 şi de 0,005% în 2014.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Probleme în cuplu. Cei mai avansați roboți A.I. din lume, Ameca și Azi, au fost surprinși într-un videoclip cum se certau. Cum transmit emoții
-
ONU afirmă că forţele israeliene au tras asupra poziţiilor sale din sudul Libanului
-
Şpagă la examenul pentru funcţia de şef de tren la Iaşi: 400 de lei pentru răspunsuri corecte
-
Bilanţul uraganului Milton a ajuns la nouă morţi. Ce se întâmplă acum cu uraganul
Într-un comunicat, Apple a argumentat că legislaţia fiscală comunitară este complexă şi că, în ultimii ani, compania a contribuit la crearea a peste 1,5 milioane de locuri de muncă în spaţiul UE.
"Decizia Comisiei Europene nu se referă la cât plăteşte Apple prin impozite, ci la care guvern colectează banii. Vor exista efecte dăunătoare profunde asupra investiţiilor şi asupra creării de locuri de muncă în Europa", a subliniat Apple.
"Impozitele în cazul companiilor multinaţionale sunt un fapt complex, dar, la nivel internaţional, este recunoscut un principiu fundamental: profitul unei companii trebuie taxat în ţara în care este generat. Apple, Irlanda şi Statele Unite sunt de acord cu acest principiu. În cazul Apple, aproape toate activităţile noastre de cercetare şi dezvoltare au loc în California, astfel că cea mai mare parte a impozitelor pe profit sunt plătite în Statele Unite ale Americii. Companiile europene care au afaceri în SUA sunt impozitate în conformitate cu acelaşi principiu", argumentează Apple, pledând pentru simplificarea şi clarificarea normelor fiscale internaţionale.
Citeşte şi: Apple, obligată de Comisia Europeană să plătească Irlandei taxe suplimentare de 13 miliarde de euro
Citeşte şi: Samsung a câştigat teren în primul semestru în piaţa smartphone-urilor, având o cotă de piaţă de 22,3%, cu aproape 10 puncte procentuale mai mult faţă de Apple
Citeşte şi: Apple VS restul lumii: Dispozitivele iOS continuă să piardă teren în favoarea celor cu Android
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Macron intervine pentru ca următorul sezon al serialului „Emily in Paris” să nu se mute la Roma: „Nu are niciun sens. Vom lupta din greu”
Citește pe www.zf.ro: Începe marea restructurare: Cea mai mare bancă europeană anunţă tăieri masive de joburi în rândul bancherilor de top
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Începe marea restructurare: Cea mai mare bancă europeană anunţă tăieri masive de joburi în rândul bancherilor de top
Avertisment apocaliptic de la Bill Gates: Dacă vom reuşi cumva să evităm încă un mare război, lumea va fi lovită de o altă problemă uriaşă
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
PROSPORT.RO
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, imediat după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram
CANCAN.RO
Zodiile care s-ar putea DESPĂRȚI în luna noiembrie 2024. Astrologii vă sfătuiesc să reflectați asupra relației
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 960. 6 morţi şi 11 răniţi în Odesa, în urma unui atac rusesc cu rachete / Putin se laudă că Rusia nu are şomaj / Zelenski a anunţat că războiul s-ar putea termina în 2025 / Şeful Ucrainei a discutat Planul de Victorie cu premierul britanic
-
ieri, 22:41
Navă umanitară a ONU lovită într-un atac rusesc asupra porturilor din regiunea Odesa