Aproximativ 60 de militanţi islamişti ce au legături cu Al Qaida s-au dat drept refugiaţi pentru a ajunge în Germania

Aproape 60 de militanţi ai miliţiilor islamiste siriene ce au legături cu Al Qaida au ajuns în ultimii ani în Germania prefăcându-se refugiaţi, se arată într-un raport publicat sâmbătă de către Der Spiegel, citat de Deutsche Welle.

999 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 60 de militanţi islamişti ce au legături cu Al Qaida s-au dat drept refugiaţi pentru a ajunge în Germania

Aproximativ 60 de militanţi islamişti ce au legături cu Al Qaida s-au dat drept refugiaţi pentru a ajunge în Germania

Cei 60 de indivizi ar fi fost membri ai grupării Owais al-Qorani şi se presupune că ar fi luptat în războiul din Siria. Brigada Owais al-Qorani este o unitate care început să lupte de partea Armatei Libere siriene, ulterior alăturându-se grupării al-Nusra, reţea teroristă ce are legături cu Al Qaida. Brigada Owais al-Qorani a fost suspectată că a fost afiliată la reţeaua teroristă Stat Islamic.

În iulie 2016, Al-Nusra şi-a schimbat denumirea în Jabhat Fatah al-Sham, anunţând că a renunţat la legăturile cu Al Qaida.

În raportul citat se susţine că indivizii ajunşi în Germania au participat la numeroase masacre împotriva civililor şi soldaţilor sirieni ţinuţi ostatici, ucigând peste 300 de persoane.

În Germania au fost iniţiate anchete împotriva a 25 de indivizi despre care se presupune că ar fi fost membri ai unităţii Owais al-Qorani. În plus, serviciile de informaţii germane susţin că alţi aproximativ 30 de militanţi islamişti s-ar mai afla pe teritoriul Germaniei, fiind creat un organism special în cadrul serviciilor de securitate care să trateze acest caz.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici