Martin Schulz, candidat la funcţia de cancelar al Germaniei: Rusia are o politică externă agresivă

Martin Schulz, candidatul social-democraţilor pentru funcţia de cancelar al Germaniei, a criticat, într-un interviu acordat pentru Bild, politica externă a Rusiei, pe care o consideră agresivă şi expansionistă.

898 afișări
Imaginea articolului Martin Schulz, candidat la funcţia de cancelar al Germaniei: Rusia are o politică externă agresivă

Martin Schulz, candidat la funcţia de cancelar al Germaniei: Rusia are o politică externă agresivă

”Este clar că Rusia lui Putin şi-a asumat o politică expansionistă, ce este parte a unei politici externe foarte agresive”, a susţinut Schulz.

Cu toate acestea, liderul social-democrat a pledat pentru echilibru în relaţiile cu Rusia, declarând că este gata să facă sugestii, dacă partea rusă este deschisă la ele.

Anterior, ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a declarat că o abordare de intimidare a Rusiei nu va face decât să fie intensificate presiunile.

Declaraţiile fostului preşedinte al Parlamentului European au fost făcute în contextul în care Germania se află în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare, iar sondajele de opinie nu îl creditează pe Martin Schulz cu şanse la câştigarea fotoliului de cancelar.

Cu doar trei săptămâni înaintea scrutinului parlamentar din 24 septembrie, formaţiunea Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), se clasează pe primul loc în intenţiile de vot, cu 38%, în timp ce Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), este la nivelul de 23%, relevă un sondaj efectuat de Institutul Emnid.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici