Arest preventiv prelungit pentru trei rude ale lui Mohamed Merah, autorul crimelor din Toulouse

Menţinerea în custodia poliţiei a trei rude ale tânărului francez Mohamed Merah, care a asasinat şapte persoane în sud-vestul Franţei, susţinând că aparţine Al-Qaida şi jihadului, a fost prelungită în noaptea de joi spre vineri, a anunţat o sursă judiciară.

130 afișări
Imaginea articolului Arest preventiv prelungit pentru trei rude ale lui Mohamed Merah, autorul crimelor din Toulouse

Arest preventiv prelungit pentru trei rude ale lui Mohamed Merah, autorul crimelor din Toulouse (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Mama ucigaşului, fratele său şi partenera acestuia din urmă sunt deţinuţi de poliţie de 48 de ore, iar menţinerea lor în custodia poliţiei poate dura alte 48 de ore, potrivit procedurii antiteroriste franceze.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, fratele cel mare al lui Mohamed Merah a afirmat că nu era la curent cu planurile criminale ale acestuia, în timp ce mai mulţi martori l-au prezentat ca implicat în lupta islamistă.

Arestul preventiv al celor trei, care a început miercuri între orele 04.00 şi 06.00 (05.00 şi 07.00 ora României), poate dura până duminică dimineaţă.

Anchetatorii, care au percheziţionat timp de mai multe ore, miercuri, domiciliul fratelui lui Mohamed Merah, au găsit "explozibili" în maşina acestuia. Potrivit unei surse apropiate anchetei, Abdelkader Merah este un simpatizant al islamului radical.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici