ARMATA israeliană a doborât un avion militar sirian: Unul din piloţi a murit/ Administraţia Bashar al-Assad susţine că aparatul era în spaţiul aerian sirian

Armata israeliană a doborât un avion de vânătoare sirian care a pătruns neautorizat în spaţiul aerian al Israelului, anunţă surse citate de site-ul Ynetnews.com şi de cotidianul Jerusalem Post.

4202 afișări
Imaginea articolului ARMATA israeliană a doborât un avion militar sirian: Unul din piloţi a murit/ Administraţia Bashar al-Assad susţine că aparatul era în spaţiul aerian sirian

ARMATA israeliană a doborât un avion militar sirian

Incidentul a avut loc marţi în zona Înălţimilor Golan, la frontiera Israelului cu Siria. Un avion de vânătoare de tip Suhoi, aparţinând Forţelor Aeriene siriene, a pătruns doi kilometri în spaţiul aerian israelian. Armata israeliană a monitorizat aparatul militar şi a lansat rachete Patriot spre aeronavă din zona Safed.

Potrivit unor surse citate de postul Sky News Arabic, avionul de vânătoare s-a prăbuşit în Siria, în apropierea localităţii Yarmouk.

VIDEO şi FOTO pot fi urmărite AICI

Damascul confirmă doborârea unui avion, dar susţine că era în spaţiul aerian sirian

Administraţia Bashar al-Assad a confirmat doborârea unui avion militar sirian de către armata israeliană, precizând că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian al Siriei, informează agenţia de presaă SANA şi cotidianul Haaretz.

Potrivit regimului de la Damasc, "inamicul israelian" a doborât avionul sirian deşi se afla în zona Yarmuk, în spaţiul aerian sirian.

Unul dintre piloţii avionului sirian doborât a murit - surse

Potrivit surselor citate, unul dintre piloţi a murit. Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Nu se cunoaşte situaţia celuilalt pilot al avionului de vânătoare doborât.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici