Armata SUA estimează că 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatişti în estul Ucrainei

Armata americană estimează că aproximativ 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatiştii din estul Ucrainei, a declarat marţi şeful comandamentului Armatei SUA în Europa, Ben Hodges, relatează Reuters.

1090 afișări
Imaginea articolului Armata SUA estimează că 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatişti în estul Ucrainei

Armata SUA estimează că 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatişti în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Forţele ruse sunt compuse din consilieri militari, operatori de armament şi trupe de luptă, a afirmat Hodges, în timpul unui discurs susţinut la Berlin. El a adăugat că alţi 29.000 de soldaţi sunt staţionaţi în peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o anul trecut după separarea acesteia de Ucraina.

În plus, 50.000 de militari sunt poziţionaţi de partea rusă a frontierei cu Ucraina, în caz că separatiştii proruşi suferă pierderi majore şi armata ucraineană câştigă teren, a precizat Hodges.

Rusia a negat în mod repetat că ar sprijini asaltul rebelilor în estul Ucrainei cu trupe şi armament, deşi Guvernul de la Kiev şi statele occidentale susţin că există dovezi incontestabile în acest sens.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei de la începutul conflictului armat între separatiştii proruşi şi forţele proguvernamentale, în aprilie, potrivit ONU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici