Armata turcă anunţă preluarea controlului asupra oraşului sirian Al Bab

Armata turcă a anunţat, vineri, preluarea controlului asupra oraşului sirian Al Bab unde două atentate s-au soldat anterior cu zeci de morţi, relatează La Libre Belgique.

537 afișări
Imaginea articolului Armata turcă anunţă preluarea controlului asupra oraşului sirian Al Bab

Armata turcă anunţă preluarea controlului asupra oraşului sirian Al Bab (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

"Începând cu data de 24 februarie 2017, toare cartierele din oraşul Al Bab au trecut sub controlul rebelilor sirieni sprijiniţi de armata turcă" , a anunţat Statul Major al armatei într-un comunicat.

Joi, trei grupări rebele au declarat pentru AFP că teroriştii au fost alungaţi din ultimul lor bastion din provincia Alep, însă Ankara a nuanţat aceste declaraţii.

"Operaţiunile (...) continuă pentru neutralizarea obstacolelor, a minelor şi a bombelor artizanale din zonele aflate sub control", a anunţat vineri armata turcă într-un comunicat.

Acest anunţ a fost făcut după ce vineri au avut loc două atentate în oraşul Al Bab şi în împrejurimi, soldate cu cel puţin 44 de morţi (civili, rebeli sirieni şi militari turci).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici