Armata yemenită a eliminat peste 800 de membri Al-Qaida, cu ajutorul coaliţiei arabe

Forţele yemenite, susţinute de coaliţia arabă, au lansat o ofensivă împotriva reţelei Al-Qaida, distrugând unul dintre fiefurile acesteia din sud-estul ţării şi eliminând peste 800 de terorişti, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

2422 afișări
Imaginea articolului Armata yemenită a eliminat peste 800 de membri Al-Qaida, cu ajutorul coaliţiei arabe

Armata yemenită a eliminat peste 800 de membri Al-Qaida, cu ajutorul coaliţiei arabe

"Operaţiunea s-a soldat, în primele ore, cu moartea a peste 800 de membri Al-Qaida şi cu a sute de lideri ai acestei organizaţii (...)", a anunţat, luni, coaliţia arabă, care desfăşoară operţiuni îm Yemen de mai mult de un an.

Ofensiva, condusă de armata yemenită susţinută de "forţele speciale ale Arabiei Saudite şi de cele ale Emiratelor Arabe Unite", are rolul de a facilita preluarea controlului de către Guvernul yemenit asupra oraşelor ocupate de Al-Qaida, în special asupra oraşului Moukalla, considerat un bastion al reţelei, a mai informat comandamentul coaliţiei, într-un comunicat publicat de agenţia de stat din Arabia Saudită, SPA.

Anterior, un responsabil al armatei a spus că forţele yemenite, susţinute de raiduri aeriene ale coaliţiei arabe, au recucerit duminică oraşul Moukalla.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici