- Home
- Externe
- (10.10.2020, 14:30)
- Bogdana Gusuleac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Armenia şi Azerbaidjan se acuză reciproc de nerespectarea armistiţiului de încetare a focului. Care sunt aliaţii politici ale celor două state
- Armenia şi Azerbaidjan se acuză reciproc de nerespectarea armistiţiului de încetare a focului în Nagorno-Karabakh, ridicând, astfel, suspiciuni cu privire la veridicitatea armistiţiului mediat de către Rusia.
- Discuţiile pe marginea armistiţiului au fost ocazia cu care şefii celor state s-au întâlnit pentru prima dată, de la începutul atacurilor, de pe 27 septembrie.
- Din cauza acestor conflicte vechi reaprinse, frica la nivel internaţional este că aceste atacuri ar putea degenera şi, treptat, să fie implicaţi şi aliaţii celor două ţări, respectiv Turcia şi Rusia.
Urmărește
1523 afișări
Armenia şi Azerbaidjan se acuză reciproc de nerespectarea armistiţiului de încetare a focului. Care sunt aliaţii politici ale celor două state
Armenia şi Azerbaidjan se acuză reciproc de nerespectarea armistiţiului de încetare a focului în Nagorno-Karabakh, ridicând, astfel, suspiciuni cu privire la veridicitatea armistiţiului mediat de către Rusia, relatează Reuters.
Armistiţiul a fost îndelung dezbătut la Moscova, de către Vladimir Putin, şi agreat în decursul dimineţii de sâmbătă. Ca urmare a acestui gest de pace, armatele armene şi azere trebuiau să oprească atacurile şi să îşi retragă forţele. Însa, la minute distanţă de la semnarea armistiţiului, au început acuzaţiile reciproce de nerespectare a deciziei de pace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Donald Trump ameninţă că va scoate SUA din NATO dacă aliaţii nu „îşi plătesc facturile”
-
Analiză The Guardian: Bashar al-Assad a fugit din Siria, dar unde este fostul dictator acum
-
Trump promite graţierea protestatarilor care au atacat Capitoliul în 2021 imediat după preluarea mandatului
Pe de-o parte, Ministrul Apărării din Armenia acuză Azerbaidjanul de atac în interiorul Armeniei şi, pe de altă parte, forţele etnice armene din Karabakh au susţinut că forţele azere au lansat o nouă ofensivă la câteva minute după semnarea armistiţiului.
Cu toate acestea, preşedintele azer Ilham Aliyev a declarat că ambele părţi încearcă acum să găsească o soluţie politică.
Discuţiile pe marginea armistiţiului au fost ocazia cu care şefii celor state s-au întâlnit pentru prima dată, de la începutul atacurilor, de pe 27 septembrie.
Ministrul de Externe rus, Sergei Lavrov, a fost principalul mediator al conflictului. ”Termenii principali ai armistiţiului vor fi agreaţi în curând”, a declarat Lavrov, după 10 ore de discuţii.
Ministrul de Externe din Armenia, Zohrab Mnatsakanyan şi omologul său azer, Jeyhun Bayramov, nu au oferit declaraţii de la semnarea armistiţiului la Moscova.
Cine sunt susţinătorii celor două ţări
Pe de-o parte, Mnatsakanyan a ţinut să îl felicite pe preşedintele Putin şi să îi mulţumească pentru participarea sa deosebit de importantă în discuţiile de negociere ale armistiţiului.
Totodată, Turcia, a declarat că va rămâne alături de Azerbaidjan, indiferent ce decizie va lua: ”Armistiţiul este un pas înainte către pace, însă nu este o soluţie pe termen lung. Turcia va susţine Azerbaidjanul indiferent ce decizie va lua, şi o va susţine atât la masa negocierilor, cât şi pe front”.
Din cauza acestor conflicte vechi reaprinse, frica la nivel internaţional este că aceste atacuri ar putea degenera şi, treptat, să fie implicaţi şi aliaţii celor două ţări, respectiv Turcia şi Rusia.
Totodată, atacurile din Nagorno-Karabakh ridică suspiciuni cu privire la siguranţa ţevilor de petrol şi gaze dinspre Azerbaidjan.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ofensiva rebelilor în Siria: Cine face parte din gruparea teroristă HTS și care este destinul regimului Assad
Citește pe www.zf.ro: Cum a fost invadată Polonia de ruşi prin Belarus
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Proiect de infrastructură uriaş al SUA, în România: Autostradă şi cale ferată, din Portul Constanţa până în Portul Gdansk din Polonia. Zuckerman: Un beneficiu uriaş pentru economie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Regele Charles și Regina Camilla dezvăluie felicitarea de Crăciun din acest an. 2.700 de mesaje vor fi transmise în întreaga lume
Cine este, de fapt, în spatele TikTok. Povestea omului care a creat un fenomen pe care preşedintele Donald Trump vrea să îl distrugă, iar unele dintre cele mai importante companii americane vor să-l cumpere
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ion a fost dat dispărut pe 6 decembrie. Ireal unde a fost găsit acum, la doar o zi după ce familia a dat alarma
CANCAN.RO
OMUL de bază a lui CĂLIN GEORGESCU, ridicat de poliție. ARSENAL de ARME în mașină. PUNEA LA CALEA un PLAN
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe