Arthur, primul uragan la Atlantic al sezonului, a fost retrogradat la statutul de furtună şi traversează sud-estul Canadei

Primul uragan la Atlantic din acest sezon, Arthur, a fost retrogradat sâmbătă la statutul de furtună, el traversând partea de sud-est a Canadei şi lăsând fără energie electrică câteva zeci de mii de locuinţe.

121 afișări
Imaginea articolului Arthur, primul uragan la Atlantic al sezonului, a fost retrogradat la statutul de furtună şi traversează sud-estul Canadei

Arthur, primul uragan la Atlantic al sezonului, a fost retrogradat la statutul de furtună şi traversează sud-estul Canadei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Uraganul Arthur a pierdut din intensitate începând de vineri, după ce a atins zona de coastă a statului North Carolina, în sud-estul Statelor Unite. Astfel, uraganul nu a produs prea multe pagube în această zonă frecventată de turişti, de Ziua Naţională, pe 4 iulie.

Arthur a devenit o "furtună post-tropicală" şi se află la aproximativ 80 de kilometri de Noua Scoţie (Canada), cu rafale de vânt care ating până la 100 de kilometri pe oră, a anunţat Centrul Naţional american al Uraganelor (NHC), cu sediul la Miami, în Florida (sud-est).

El se deplasa către nord-est cu o viteză de 37 de kilometri pe oră, iar centrul furtunii urmează să atingă Golful Saint-Laurent în noaptea de sâmbătă spre duminică. Rafalele de vânt urmează să slăbească în continuare în intensitate, în următoarele două zile.

Câteva zeci de mii de locuinţe au fost lăsate fără energie electrică, sâmbătă, în Noua Scoţie şi la Halifax, au anunţat companii de distribuţie şi presa locală.

NHC avertizează că există riscul unor inundaţii, unei mări agitate şi că nivelul apei de ploaie poate atinge între cinci şi zece centimetri, izolat chiar 15 centimetri, în estul statului Maine, în nord-estul Statelor Unite, în vestul Noii Scoţii şi în zona coastă la nivelul New Brunswick.

Arthur este primul uragan de la Atlantic din sezon, care a început pe 1 iunie şi se încheie la 30 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici