Asasinarea preşedintelui din Haiti. Mercenari columbieni au făcut parte din comandoul care l-a asasinat pe Jovenel Moise

  • Ministrul columbian al Apărării a afirmat că foşti militari din ţara lui sunt implicaţi.
  • Din 28 de de membri ai bandei, 26 sunt columbieni, spune Diego Molano.
  • CNN susţine că doi cetăţeni american au participat la asaltul de la Port-au-Prince.
3217 afișări
Imaginea articolului Asasinarea preşedintelui din Haiti. Mercenari columbieni au făcut parte din comandoul care l-a asasinat pe Jovenel Moise

Cel puţin şase mercenari suspectaţi de implicare în asasinarea preşedintelui haitian Jovenel Moise ar fi foşti militari columbieni, a declarat joi ministrul columbian al Apărării, Diego Molano, relatează vineri AFP.

''Informaţiile iniţiale indică faptul că sunt cetăţeni columbieni, foşti membri ai armatei. Am dat instrucţiuni poliţiei şi armatei să coopereze imediat în această anchetă pentru a clarifica aceste fapte'', a menţionat ministrul, într-un mesaj video transmis presei.

Grupul de comando responsabil de uciderea lui Jovenel Moise era format din 26 de columbieni şi doi americani originari din Haiti, a declarat joi seară poliţia haitiană.

"A fost un comando de 28 de atacatori, între care 26 de columbieni care au efectuat operaţiunea de asasinare a preşedintelui", a declarat Léon Charles, director general al poliţiei haitiene, într-o conferinţă de presă, precizând că cei doi americani şi 15 columbieni au fost arestaţi, trei ucişi şi alţi opt sunt căutaţi.

CNN susţine că doi cetăţeni american au participat la asaltul de la Port-au-Prince. În prezent, 15 dintre atacatori au fost arestaţi.

Preşedintele haitian Jovenel Moise, în vârstă de 53 de ani, a fost asasinat în noaptea de marţi spre miercuri de către mai mulţi bărbaţi înarmaţi care au luat cu asalt reşedinţa acestuia din cartierul Pelerin situat în capitala ţării, Port-au-Prince.

În atac a fost rănită şi prima doamnă, Martine Moise.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici