Atac aerian asupra unei pieţe din Ucraina. O persoană a murit, mai multe sunt rănite

Atacurile aeriene lansate din teritoriile controlate de ruşi au ucis cel puţin o persoană în oraşul ucrainean Sloviansk, anunţă reprezentanţii poliţiei, potrivit Reuters.

419 afișări
Imaginea articolului Atac aerian asupra unei pieţe din Ucraina. O persoană a murit, mai multe sunt rănite

Hepta

Forţele ruseşti au lovit marţi o piaţă din oraşul Sloviansk din estul Ucrainei, ucigând o femeie şi rănind cel puţin alte trei persoane, a anunţat poliţia.

Nu se ştie încă ce muniţie a fost folosită în atacul asupra oraşului de pe linia frontului din regiunea Doneţk şi nici câte persoane se aflau în piaţă în momentul în care a fost lovită.

Poliţia a declarat că piaţa a fost închisă pentru toată ziua.

„Împreună cu poliţia documentăm bombardarea oraşului", a declarat, pentru Reuters, procurorul Oleksandr Bakumenko, care se afla la piaţă după atac îmbrăcat cu o vestă cu mesajul „investigator de crime de război".

Primarul oraşului Sloviansk, Vadym Lyakh, a anunţat pe Facebook că oraşul a fost supus unui bombardament în masă şi a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi.

Rusia şi-a asigurat controlul aproape complet al regiunii vecine Luhansk şi îşi îndreaptă atenţia către Sloviansk ca o poartă de acces pentru a captura restul regiunii Doneţk. În ultimele zile, ruşii au tras mai multe salve de rachete în Sloviansk.

Într-un cartier rezidenţial din altă parte a oraşului, mai multe case au fost avariate, iar pompierii se luptă cu flăcările. Echipele de salvare au declarat că cel puţin două persoane au fost transportate la spital din cauza acelei lovituri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici