ATAC ARMAT la un liceu din Canada: Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte două grav rănite - FOTO, VIDEO

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar două sunt în stare critică după ce un bărbat a deschis focul în propria casă şi la un liceu din centrul Canadei, printre victime fiind doi fraţi ai autorului atacului, informează presa canadiană.

3653 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT la un liceu din Canada: Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte două grav rănite - FOTO, VIDEO

ATAC ARMAT la un liceu din Canada: Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte două grav rănite (Imagine: english.ahram.org.eg)

Un tânăr şi-a împuşcat mortal doi fraţi, după care a deschis focul într-un liceu, în orăşelul canadian La Loche, situat în comunitatea Saskatchewan, la 600 de kilometri nord de oraşul Saskatoon. În Şcoala Comunităţii de amerindieni din La Loche învaţă aproximativ 900 de elevi.

Atacatorul, un fost elev, a fost arestat, a declarat premierul canadian Justin Trudeau, aflat la Davos ( Elveţia) pentru Forumul Economic Mondial anual.

"Evident, acesta este cel mai rău coşmar pentru fiecare părinte", a afirmat şeful Executivului canadian, care iniţial a anunţat cinci decese, potrivit Reuters.

"Ţara noastră are inima rănită. Suntem uniţi şi alături de locuitorii din La Loche", a mai spus Trudeau.
 

Deşi premierul Canadei nu a dezvăluit motivul pentru care tânărul a adeschis focul în scoală, Kevin Janvier, primarul din La Loche, a declarat că incidentul ar fi început la domiciliul atacatorului.  El a declarat pentru Associated Press că fiica sa în vârstă de 23 de ani, Marie Janvier, profesor la liceul vizat, a fost ucisă.

"După ce şi-a împuşcat mortal doi fraţi, criminalul a mers la liceu şi a împuşcat o profesoară şi o elevă, care au murit pe loc", a declarat un alt oficial local.

Alte două persoane sunt în stare critică în urma atacului.

Poliţia încearcă să afle care au fost mobilul atacului armat.

În faţa şcolii, oamenii vin să aprindă lumânări pentru victimele tragediei.

Potrivit Reuters, acesta este cel mai grav incident armat petrecut într-o şcoală din Canada în ultimii 26 de ani, cel mai grav fiind înregistrat în 1989, când la Ecole Polytechnique din Montreal au fost ucişi 14 studenţi.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici