Atac sângeros în SUA. Un bărbat a deschis focul într-o sinagogă: cel puţin 11 morţi şi 6 răniţi. Ce a strigat atacatorul

Un atacator a deschis sâmbătă focul într-o sinagogă din oraşul Pittsburgh din statul american Pennsylvania. Conform informaţiilor primite de la autorităţi, cel puţin 11 persoane au fost ucise şi alte 6 persoane au fost rănite. Atacatorul a fost descris ca fiind un bărbat alb, antisemit, în vârstă de 46 de ani, care a strigat „Toţi evreii trebuie să moară!”.

10620 afișări
Imaginea articolului Atac sângeros în SUA. Un bărbat a deschis focul într-o sinagogă: cel puţin 11 morţi şi 6 răniţi. Ce a strigat atacatorul

FOTO: Il post

Serviciile de urgenţă au fost chemate la sinagoga din cartierul Squirrel Hil în jurul orei locale 10.00 (17.00, ora României). Incidentul a avut loc în timpul unei slujbe.

Atacatorul s-a predat şi se află în acest moment în custodia poliţiei, conform CNN. Martorii au transmis că atacatorul este „un bărbat alb, solid şi cu barbă”.

„Sunt mai multe victime, este imperativ ca oamenii să rămână în case şi să se adăpostească”, a declarat Jason Lando, purtătorul de cuvânt al poliţiei locale.

Departamentul de Securitate Publică din Pittsburgh a transmis printr-un mesaj pe Twitter că a fost raportat un „atacator activ” şi a sugerat locuitorilor să evite zona.

Preşedintele american Donald Trump a postat un mesaj pe Twitter prin care a transmis că urmăreşte evenimentele din Pittsburgh.

„Urmăresc desfăşurarea evenimentelor din Pittsburgh, Pennsylvania. Autorităţile sunt la faţa locului. Locuitorii din zona Squirrel Hill ar trebui să rămână la adăpost. Se pare că sunt mai multe victime”, a transmis Trump.

Autorităţile au transmis că au trimis ofiţeri la mai multe sinagogi din oraş, ca modalitate de precauţie.

 

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici