ATACUL din Sankt-Petersburg. UPDATE: Bilanţul victimelor a ajuns la 14 morţi/ Un kârgâz, născut în Rusia, este autorul

Comisia de Investigaţii din Rusia a anunţat că atacul terorist de la metroul din Sankt-Petersburg ar fi fost comis de Akbardjon Djalilov, un individ născut în anul 1995, relatează agenţia rusă de ştiri Tass.

4358 afișări
Imaginea articolului ATACUL din Sankt-Petersburg. UPDATE: Bilanţul victimelor a ajuns la 14 morţi/ Un kârgâz, născut în Rusia, este autorul

Anchetatorii verifică posibila implicare a doi indivizi din Asia Centrală în atacul din Rusia

Svetlana Petrenko, purtătorul de cuvânt al Comisiei de Investigaţii, a confirmat că presupusul autor al atacului ar fi plasat şi o bombă la staţia de metrou Ploşcead Vosstaniya, care însă a fost descoperită şi dezamorsată.

O analiză preliminară indică faptul că dispozitivul explozibil dezamorsat era plasat în interiorul unui stingător de incendii, iar declanşarea urma să se facă prin intermediul unui telefon mobil. Acest dispozitiv era similar cu bomba care a explodat în interiorul unui tren de metrou.

O sursă a declarat pentru Tass că primele indicii arată că atacatorul ar fi declanşat bomba atunci când era în cel de-al treilea vagon al trenului.
 
Anterior, anchetatorii ruşi au verificat posibila implicare a doi nativi din Asia Centrală, un bărbat şi o femeie, în atacul terorist comis luni la metroul din Sankt-Petersburg, potrivit unei surse a forţelor de implementare a legii, citată de Tass.

 

”Aceştia au ajuns în atenţia forţelor de implementare a legii în urma examinării camerelor de supraveghere. Identitatea acestora este în curs de verificare”, conform sursei.

”Potrivit datelor preliminare, cei doi sunt nativi din Asia Centrală, ambii având în jur de 20 de ani”, a adăugat sursa.

”Profilele suspecţilor vor fi trimise secţiilor de poliţie”, a mai afirmat sursa.

O bombă a explodat în jurul orei locale 14:40 într-un tren de metrou care se deplasa între staţiile Institutul Tehnologic şi Sennaia Ploşcead, a anunţat Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului. Comitetul rus de investigaţii a calificat explozia ca fiind un atac terorist, însă nu se exclud şi alte variante.

"Sunt căutate două persoane sub suspiciunea de plănuire a atacurilor; una dintre persoane a plasat un dispozitiv exploziv într-un vagon, iar a doua a lăsat o altă bombă în staţia de metrou Ploşcead Revoluţii", a afirmat un oficial citat.

Un cetăţean rus născut in Kârgâzstan, posibilul vinovat de atacul din Sankt-Petersburg

Un cetăţean rus născut în Kârgâzstan ar putea fi posibilul autor al atacului terorist comis luni la metroul din Sankt-Petersburg, în urma căruia 14 persone au murit, iar alte 50 au fost rănite, informează serviciile de securitate GKNB, citate de Reuters.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de securitate GKNB a declarat că a primit o solicitare oficială din partea serviciilor ruse pentru a identifica suspectul.

Serviciile de securitate din Kârgâzstan l-au identificat pe atacator drept Akbarzhon Jalilov, născut în Osh, în 1995.

Există posibilitatea ca acesta să fi fost un atacatr sinucigaş, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.

Autorităţile din Sankt-Peteresburg au declarat trei zile de doliu.

Kârgâzstan este un stat din Asia Centrală, care este predominant musulman şi este aliat politic al Rusiei, găzduind o bază aeriană militară rusă.

Bilanţul victimelor atacului de la metroul din Sankt-Petersburg a ajuns la 14 morţi

Bilanţul victimelor atacului de la metroul din Sankt-Petersburg a ajuns la 14 morţi, potrivit agenţiei de presă Ria care l-a citat pe ministrul rus al Sănătăţii, relatează Le Figaro şi Reuters.

Atacul s-a soldat de asemenea cu 50 de răniţi.

O explozie a avut loc luni, într-un tren de metrou care se deplasa între staţiile Institutul Tehnologic şi Sennaia Ploşcead, a anunţat Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului.

Autorităţile au dezamorsat un alt dispozitiv exploziv care conţinea un kilogram de TNT.

Bilanţul victimelor anunţat anterior era de 11 morţi şi 45 de răniţi.
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici