Atentat la Ambasada Chinei din Kârgâzstan, soldat doar cu decesul atacatorului sinucigaş

"Teroristul sinucigaş a decedat ca urmare a exploziei. Câţiva ofiţeri de securitate au fost răniţi," a declarat vicepremierul Jenish Razakov, citat de agenţia AFP pe pagina electronică.

468 afișări
Imaginea articolului Atentat la Ambasada Chinei din Kârgâzstan, soldat doar cu decesul atacatorului sinucigaş

Atentat la Ambasada Chinei din Kârgâzstan, soldat doar cu decesul atacatorului sinucigaş

O sursă de la poliţia din Bishkek a declarat pentru AFP ca vehiculul a distrus o poartă a ambasadei după care a explodat în apropierea reşedinţei ambasadorului.

O altă sursă din cadrul serviciului de securitate a afirmat că un "dispozitiv exploziv" a fost plasat în interiorul vehiculului.

Angajaţii ambasadei chineze, dar şi cei ai ambasadei americane aflată în apropiere, au fost evacuaţi, au anunţat autorităţile kârgâze.

Cel puţin o persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, în urma exploziei unui vehicul ce ar fi intrat deliberat în poarta ambasadei chineze din Kârgâzstan, a anunţat ministrul Sănătăţii din statul central asiatic, informează Reuters online.

O maşină a explodat în apropierea ambasadei chineze din Kârgâzstan, marţi, omorând şoferul său şi rănind trei persoane, a declarat ministerul de asistenta medicala.

Serviciul kârgâz de securitate GKNB a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz, însă nu a oferit alte detalii.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, şoferul vehicului a murit pe loc, iar poarta şi gardul ambasadei au fost avariate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici