ATENTAT terorist asupra unei biserici din Pakistan: Cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite/ Stat Islamic revendică atacul

Doi atacatori sinucigaşi au deschis focul asupra unei biserici din sud-vestul Pakistanului. Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul în urma căruia cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

472 afișări
Imaginea articolului ATENTAT terorist asupra unei biserici din Pakistan: Cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite/ Stat Islamic revendică atacul

Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte 16 rănite, în urma unui atac terorist asupra unei biserici din Pakistan

Anunţul a fost făcut prin intermediul agenţiei de propagandă a jihadiştilor, Amaq, care a precizat că atacatorii au fost membri ai Stat Islamic.

Atacul a avut loc în oraşul Quetta, aflat la 65 de kilometri de graniţa cu Afganistanul. Doi bărbaţi care purtau veste cu explozibili au deschis focul asupra credincioşilor creştini aflaţi în biserică.

Bilanţul victimelor a fost actualizat de către autorităţi la cel puţin opt morţi şi 45 de răniţi.

Sarfraz Bugti, ministrul de Interne al provinciei Baluchistan, a precizat că atentatorii au fost opriţi de către forţele de ordine lângă intrarea în biserică. Unul dintre atacatori a reuşit să detoneze dispozitivul exploziv.

Potrivit poliţiştilor, numărul victimelor ar fi fost de ordinul sutelor dacă atentatorii ar fi reuşit să pătrundă în lăcaşul de cult.

"În interiorul bisericii erau aproape 400 de persoane la slujbă, dar atacatorii nu au putut să intre în serviciu. L-am împuşcat mortal pe unul dintre ei, iar celălalt s-a detonat după ce poliţiştii l-au rănit", a declarat şeful poliţiei locale, Moazzam Jah.

Bisericile creştine din Pakistan sunt adesea vizate de atacuri comise de către grupări extremiste islamiste, astfel că securitatea este mereu la cote maxime. Şi comunitatea musulmană şiită Hazara este vizată de atentate, într-o regiune unde musulmanii sunniţi sunt majoritari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici