Video ATENTATUL DIN BANGKOK: O a doua explozie a avut loc, marţi, la Bangkok. Aceasta ar putea avea legătură cu atentatul comis luni seara - poliţia - VIDEO

Explozia care a avut loc marţi la Bangkok, în apropierea unui debarcader de feribot utilizat de turişti, ar putea să aibă legătură cu atentatul comis luni seara la sanctuarul religios Erawan din centrul capitalei, soldat cu 22 de morţi şi peste 100 de răniţi, a anunţat poliţia, relatează AP online.

1026 afișări

Nicio persoană nu a fost rănită în explozia de marţi. Poliţia a precizat că aceasta a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat.

Dispozitivul respectiv a fost aruncat de pe un pod, a căzut în râul Chao Phraya şi a explodat în apropiere de un debarcader de feribot la care opresc frecvent ambarcaţiuni cu turişti.

Camere de supraveghere au surprins explozia şi trecători fugind de teamă.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, Prawut Thavornsiri, a declarat că explozia de marţi ar putea avea legătură cu atentatul de luni seara de la sanctuarul Erawan.

Pe de altă parte, colonelul Natakit Siriwongtawan, adjunctul şefului poliţiei din districtul Klongsan, a declarat, citat de Euronews, că un bărbat neidentificat a aruncat dispozitivul exploziv improvizat  în apropiere de debarcaderul aglomerat.

"Dacă nu ar fi căzut în apă, cu siguranţă ar fi rănit oameni aflaţi în zonă", a spus el.

Autorităţile thailandeze, care nu exclud nicio pistă după atentatul de la sanctuarul religios Erawan din centrul capitalei Bangkok, soldat cu 22 de morţi, au anunţat marţi că îl caută pe un "suspect" reperat în înregistrări ale unor camere de supraveghere, potrivit Reuters.

Un "suspect" - reperat în înregistrări ale unor camere de supraveghere în apropiere de locul exploziei de luni - era căutat, a anunţat marţi premierul Prayuth Chan-ocha. "Am ordonat ca imaginile (înregistrate de) camerele (de supraveghere luni) să fie verificate, deoarece există un suspect, dar nu este clar cine este acesta", a declarat el pentru presă.

În aceste imagini surprinse luni apare un tânăr putând un tricou de culoare galbenă care intră cu puţin timp înainte de atentat în templul Erawan, la o oră la care afluenţa este mare, lasă un rucsac în mijlocul turiştilor şi apoi pleacă de la faţa locului cu o pungă de plastic în mână şi ceea ce pare să fie un telefon mobil.

Atentatul, care a vizat, în opinia Guvernului, să submineze economia ţării, nu a fost revendicat.

Poliţişti erau mobilizaţi în continuare, marţi, la locul atentatului, în căutarea unor noi indicii printre bălţi de sânge, în acest sanctuar frecventat de obicei de turişti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici