Atenţionare de călătorie în Spania: Peninsula Iberică e afectată de un val de frig polar

  • Ministerul Afacerilor Externe are un anunţ pentru români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania că în perioada 16-17 ianuarie.
  • Peninsula Iberică este afectată de un val de frig polar, cu temperaturi de până la -12° C şi vânt cu rafale de 100 km/h.
3676 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie în Spania: Peninsula Iberică e afectată de un val de frig polar

FOTO: Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit autorităţilor spaniole, în perioada 16-17 ianuarie 2021, Peninsula Iberică va fi afectată de un val de frig polar, cu temperaturi de până la -12° C şi rafale de vânt ce vor atinge o viteză de până la 100 km/h în anumite regiuni.

Au fost emise coduri (portocaliu şi galben) de temperaturi extreme şi vânt puternic pentru următoarele zone:

Cod portocaliu de alertă de temperaturi scăzute şi vânt puternic:

  • Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, pentru comunităţile Madrid, Aragon, Insulele Baleare, Castilla la Mancha şi Catalonia;
  • Duminică, 17 ianuarie 2021, pentru comunităţile Madrid şi Castilla la Mancha.

Cod galben de alertă de temperaturi scăzute:

  • Sâmbătă 16 ianuarie 2021, pentru comunităţile Castilla y Leon, Extremadura şi Comunitatea Valenciană;
  • Duminică, 17 ianuarie 2021, pentru comunitatea Aragon.

Potrivit autorităţilor spaniole, activitatea aeroportului Adolfo Suarez din Madrid a fost reluată parţial începând de duminică, în momentul de faţă fiind operative terminale: T1, T4 şi T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea zborului (https://twitter.com/aena).

De asemenea, pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri sunt blocate, circulându-se cu dificultate. Starea drumurilor în timp real poate fi consultată aici: http://infocar.dgt.es/etraffic/.

Cetăţenilor români care urmează să se deplaseze cu trenul li se recomandă verificarea stării călătoriilor lor, întrucât traficul feroviar este în continuare afectat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici