Au fost primii din lume care au ÎNVINS virusul, iar acum se confruntă cu altă PROBLEMĂ. Ce a apărut în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a fost una dintre ţările care a gestionat cu succes pandemia cu noul coronavirus, respectarea carantinei fiind principalul punct forte care a dus la ameliorarea crizei.

2341 afișări
Imaginea articolului Au fost primii din lume care au ÎNVINS virusul, iar acum se confruntă cu altă PROBLEMĂ. Ce a apărut în Noua Zeelandă

Au fost primii din lume care au ÎNVINS virusul, iar acum se confruntă cu altă PROBLEMĂ. Ce a apărut în Noua Zeelandă

Conform The Guardian, prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern i-a îndemnat pe cetăţenii noii zelandezi să respecte în continuare deciziile guvernului cu privire la menţinerea graniţelor ţării pentru a nu a se produce noi focare cu noul coronavirus. 
 
„Trebuie să ne bucurăm de sportul de weekend, să mergem la restaurante şi baruri, locurile noastre de muncă sunt deschise şi putem să ne adunăm cât dorim noi”, a spus ea.
 
Cetăţenii din Noua Zeelandă s-au întors în viaţa normală în iunie, cu un control strict de frontieră, fiind singura măsură impusă de autorităţi din cauza pandemiei cu noul virus. Totuşi, consecinţe există apărute în urma pandemiei, iar acum locuitorii din Noua Zeelandă se confruntă cu stări anxietate extrem de severe, precizează The Guardian. 
 
Unii localnici le este mai dificil să le facă faţă stărilor decât teama provocată de pandemie, spun analiştii: o probelmă deschisă cu privire la viitorul cetăţenilor, precum şi cu privire la poziţia Noii Zeelande pe plan global, în contextul în care virusul continuă să facă ravagii în alte părţi ale lumii. 
 
Noua Zeelandă a confirmat primul său caz pe 26 februarie, dar şi-a închis graniţele până pe 19 martie şi a impus restricţii pe 26 martie. În prezent, au fost raporate 1.528 de cazuri cu noul virus şi 22 de decese. 44 de cazuri sunt active acum, în Noua Zeelandă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici