Spaţiul aerian din estul Ucrainei, ÎNCHIS. Autoritatea Aeronautică Civilă Română recomandă evitarea spaţiului aerian al ţării

Autorităţile ucrainene au închis joi toate rutele aeriene care tranzitează estul ţării, după prăbuşirea unui avion al companiei Malaysian Airlines, soldată cu moartea a peste 300 de persoane, a anunţat Eurocontrol. Autoritatea Aeronautică Civilă Română recomandă ca toate aeronavele operatorilor români să evite spaţiul aerian al ţării vecine, până când vor fi luate, la nivel internaţional, decizii privind utilizarea acestuia.

1046 afișări
Imaginea articolului Spaţiul aerian din estul Ucrainei, ÎNCHIS. Autoritatea Aeronautică Civilă Română recomandă evitarea spaţiului aerian al ţării

Autorităţile de la Kiev AU ÎNCHIS spaţiul aerian în estul Ucrainei

"Toate zborurile pe aceste rute sunt în prezent respinse de Eurocontrol", a anunţat într-un comunicat organizaţia care se ocupă de gestionarea spaţiului aerian european, precizând că "toate aceste rute vor rămâne închise până la emiterea unui alt ordin".

"Conform informaţiilor noastre, avionul zbura la altitudinea de 330 (aproximativ 10.000 de metri) când a dispărut de pe radare", explică Eurocontrol.

"Aceste rute aeriene au fost închise anterior pentru zboruri la altitudinea 320, însă rămâneau deschise la înăltimea la care zbura avionul", precizează oraganizaţia.

Noua interdicţie decisă de Kiev se referă în prezent la "nivelul de sol pănă la un nivel nelimitat" în zona Dnipropetrovsk, potrivit comunicatului.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română recomandă evitarea spaţiului aerian al Ucrainei

"Având în vedere recentele evenimente din Ucraina legate de posibilul pericol în care se pot afla aeronavele civile care survolează spaţiul aerian al Ucrainei, Autoritatea Aeronautică Civilă Română recomandă ca până când vor fi luate decizii la nivel internaţional privind utilizarea acestuia, toate aeronavele operate de către operatorii aerieni români să evite folosirea rutelor ce traversează acest spaţiu aerian", se arată într-un comunicat remis, joi seară, MEDIAFAX.

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

Potrivit unui oficial din Ministerul ucrainean de Interne, peste 300 de persoane au murit în urma prăbuşirii avionului, printre victime fiind 23 de cetăţeni americani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici