Autorităţile indiene au arestat patru suspecţi în cazul fraudei bancare de 1,8 mld dolari

Poliţia federală a Indiei a arestat încă patru persoane suspectate în cazul fraudei de 1,8 miliarde de dolari, care a avut loc la filiala din sudul oraşului Mumbai a Băncii Naţionale Punjab şi care este considerată cea mai mare fraudă bancară din istoria ţării, relatează site-ul agenţiei Reuters.

307 afișări
Imaginea articolului Autorităţile indiene au arestat patru suspecţi în cazul fraudei bancare de 1,8 mld dolari

Autorităţile indiene au arestat patru suspecţi în cazul fraudei bancare de 1,8 mld dolari

Mai multe persoane au fost arestate de Biroul Central pentru Investigaţii (CBI) încă din luna ianuarie, când au fost depistate primele indicii.

Duminică, CBI a anunţat că i-a arestat pe Manish Bosamiya şi pe Miten Pandya, ambii foşti angajaţi la Firestar International, o companie deţinută de miliardarul Nirav Modi.

Cei doi au fost arestaţi fiind suspectaţi că ar fi falsificat acte, a anunţat poliţia federală a Indiei.

Conform anchetatorilor, un manager al acestei filiale, ajutat de un subordonat au reuşit să sustragă prin fraude 1,8 miliarde de dolari, în intervalul 2011-2017.

La momentul actual nu este clar cum a avut loc frauda, dar activităţile au implicat folosirea ilegală a sistemului interbancar de mesagerie SWIFT şi încălcarea procedurilor bancare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici