Autorul atacului comis la o biserică din Charleston plănuise iniţial să atace un campus

Prieteni ai tânărului alb care a împuşcat mortal nouă persoane de culoare într-un atac comis la o biserică metodistă din Charleston frecventată de afroamericani au spus că inculpatul vorbise iniţial despre atacarea unui campus, au relatat vineri Washington Post şi NBC News.

723 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului comis la o biserică din Charleston plănuise iniţial să atace un campus

Dylann Roof (Imagine: HEPTA)

Potrivit Washington Post, Christon Scriven, în vârstă de 22 de ani, un vecin de culoare al atacatorului Dylann Roof, a spus tânărul a mărturisit, la o petrecere recentă, că intenţiona să atace o şcoală. Într-un alt moment, Roof a vorbit despre atacarea Colegiului din Charleston, potrivit publicaţiei citate.

"Reacţia mea la acel moment a fost că spune prostii", a afirmat el pentru Washington Post.

De asemenea, Scriven a declarat pentru NBC News că este posibil ca Roof să-şi fi schimbat planurile după ce a decis că respectivul colegiu ar fi fost o ţintă greu accesibilă.

Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat comis miercuri seara într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina.

Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, arestat după acest atac, a mărturisit crimele, afirmând că intenţiona să declanşeze un "război al raselor".

Potrivit unui prieten de-al său, el dezvoltase o mentalitate profund rasistă.

Primarul oraşului Charleston a catalogat crimele drept un "act pur şi simplu malefic", în timp ce preşedintele american Barack Obama s-a declarat "profund îndurerat" de acest incident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici