Autorul atacului din Virginia a postat mesaje anti-Trump pe reţelele sociale înainte de incident

Autorul atacului armat din statul Virginia, un bărbat în vârstă de 66 de ani, a postat mesaje împotriva preşedintelui american Donald Trump pe reţelele sociale şi era membru în mai multe grupuri anti-Republicane pe Facebook, relatează agenţia de ştiri Reuters.

443 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului din Virginia a postat mesaje anti-Trump pe reţelele sociale înainte de incident

Autorul atacului din Virginia a postat mesaje anti-Trump pe reţelele sociale înainte de incident

James Hodgkinson, din Belleville, statul Illinois, a fost identificat drept autorul atacului armat din statul Virginia, în urma căruia Steve Scalise, liderul grupului politic republican din Camera Reprezentanţilor, şi alţi patru oameni au fost răniţi. Atacatorul a fost rănit în cursul schimbului de focuri cu forţele de ordine, decedând ulterior din cauza rănilor suferite.

Incidentul a avut loc în zona East Monroe / Del Ray din oraşul Alexandria, în statul american Virginia. Individul a deschis focul cu o armă de foc spre echipa republicană de baseball a Congresului SUA, în timpul unui antrenament.

Hodgkinson era membru al mai multor grupuri de Facebook, inclusiv "Eliminaţi Partidul Republican" sau "Donald Trump nu e preşedintele meu".

Poliţia şi FBI-ul au transmis că este prea devreme pentru a stabili dacă a fost vorba de un atac politic deliberat.

Agentul FBI Tim Slater a refuzat să comenteze dacă autorul atacului avea o vendetă împotriva republicanilor. Oficialul FBI a mai anunţat că informaţiile dipsonibile sugerează că Hodgkinson se afla în zona oraşului Alexandria încă din luna martie. Se crede că acesta locuia în maşina lui.

Steve Scalise se află în continuare în stare critică în urma atacului armat din statul Virginia, au anunţat autorităţile medicale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici