Vladimir Putin: Rusia nu consideră Statele Unite "inamic". Moscova vrea dialog constructiv cu Washingtonul

Rusia nu consideră Statele Unite "inamic" şi este pregătită pentru un dialog constructiv cu Administraţia Donald Trump, afirmă preşedintele Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Reuters.

424 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia nu consideră Statele Unite "inamic". Moscova vrea dialog constructiv cu Washingtonul

Vladimir Putin: Rusia nu consideră Statele Unite "inamic". Moscova vrea dialog constructiv cu Washingtonul

"Noi nu percepem Statele Unite ca fiind inamic", a afirmat joi Vladimir Putin, în cursul sesiunii anuale de comunicare cu cetăţenii. Moscova şi Washingtonul pot coopera într-o serie de domenii, inclusiv în acţiunile de neproliferare nucleară şi în criza siriană, a precizat liderul de la Kremlin.

Noile propuneri americane de sancţiuni împotriva Rusiei sunt o dovadă a luptelor politice interne din Statele Unite, a apreciat Vladimir Putin. Senatul SUA s-a pronunţat miercuri în favoarea unor noi sancţiuni contra Rusiei, pentru presupusele ingerinţe în scrutinul prezidenţial din 2016.

Vladimir Putin consideră că sancţiunile americane impuse sub diverse pretexte au rolul blocării acţiunilor internaţionale ale Rusiei.

Liderul de la Kremlin apreciază că fostul director FBI James Comey nu a prezentat până acum nicio dovadă că Rusia ar fi intervenit pentru a influenţa scrutinul prezidenţial din Statele Unite. În plus, este "foarte ciudat" că un fost director FBI oferă presei detalii despre conversaţiile cu preşedintele SUA. Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici