Incendiul din Londra | Bilanţul a ajuns la 17 morţi şi se aşteaptă ca numărul să crească: mai multe persoane sunt date dispărute ori spitalizate în stare critică

Poliţia a anunţat că bilanţul incendiului care a afectat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, o clădire din Londra, a ajuns la cel puţin 17 morţi, iar mai multe persoane sunt în continuare dispărute, informează BBC News online.

2353 afișări
Imaginea articolului Incendiul din Londra | Bilanţul a ajuns la 17 morţi şi se aşteaptă ca numărul să crească: mai multe persoane sunt date dispărute ori spitalizate în stare critică

Incendiul din Londra | Bilanţul a ajuns la cel puţin 17 morţi

Bilanţul anterior era de 12 persoane decedate, iar autorităţile se aşteaptă ca numărul morţilor să crească, dat fiind că multe persoane sunt date dispărute ori spitalizate în stare critică.

Serviciul Naţional Medical (NHS) din regiunea Anglia a transmis că 37 de persoane rămân în continuare spitalizate, inclusiv 17 pacienţi în stare critică, în urma incendiului.

Incendiul a distrus o clădire de 24 de etaje - Turnul Grenfell, situat în zona Kensington, în vestul Londrei.

Operaţiunile de căutare a victimelor ar putea dura "săptâmâni", a declarat Dany Cotton, şeful Brigăzii de Pompieri din Londra. Cotton a mai explicat că din cauza distrugerilor produse la etajele superioare ale clădirii, iniţial vor fi trimişi câini specializaţi pentru a cerceta incinta, "deoarece sunt mult mai uşori decât oamenii şi pot acoperi o zonă mai mare într-un timp mai scurt".

Oficialul a mai declarat că un "număr necunoscut" de persoane se află în continuare în ruinele fumegânde ale clădirii Grenfell Tower.

Serviciul de pompieri a mai comunicat că salvatorii nu se aşteaptă să mai găsească supravieţuitori în interiorul clădirii.

Premierul britanic Theresa May a întreprins joi o vizită privată la locul unde s-a produs incendiul devastator, unde a discutat cu poliţiştii şi pompierii care au participat la operaţiunile de salvare.

Aproximativ 60 de pompieri şi opt autospeciale de stins incendii sunt în continuare mobilizate în zonă. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici