Autorul filmului antiislam a fost condamnat la un an de închisoare

Autorul filmului antiislam care a provocat un val de violenţe în ţările arabe a fost condamnat miercuri la un an de închisoare pentru încălcarea termenilor legaţi de eliberarea sa condiţionată, într-un caz de fraudă bancară, a anunţat un tribunal din Los Angeles.

309 afișări
Imaginea articolului Autorul filmului antiislam a fost condamnat la un an de închisoare

Autorul unui film antiislam a fost condamnat la un an de închisoare (Imagine: captura video)

Producătorul Mark Basseley Youssef, al cărui nume real este Nakoula Basseley Nakoula, a fost arestat în septembrie şi condamnat pentru încălcarea termenilor regimului de libertate condiţionată ce i-a fost impus pentru fraudă bancară în 2010, informează contactmusic.com.

El a fost găsit vinovat de fraudă bancară şi furt de identitate în 2010 şi condamnat la 21 de luni de închisoare. A fost eliberat în iunie 2011.

Termenii regimului de libertate condiţionată îi interzic să utilizeze computerul şi internetul fără aprobarea unui poliţist supraveghetor.

Mark Basseley Youssef s-a prezentat la Tribunalul federal din Los Angeles, unde judecătoarea Suzanne Segal a decis să îl ţină în continuare în arest, fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune.

În mod ironic, niciunul dintre cele nouă capete de acuzare nu au legătură cu conţinutul filmului "The Innocence of Muslims".

Miercuri, juidecătoarea districtuală Christina Snyder l-a condamnat pe cineastul în vârstă de 55 de ani la 12 luni de închisoare, urmate de patru ani de monitorizare, după ce producătorul s-a recunoscut vinovat la patru dintre presupusule violări ale regimului de eliberare condiţionată. Una dintre aceste violări a constat în obţinerea frauduloasă a unui permis de conducere a automobilului în statul american California.

Autorităţile federale americane solicitaseră o condamnare la doi ani de închisoare pentru Mark Basseley Youssef.

Filmul "The Innocence of Muslims", realizat în Statele Unite, care îl prezintă pe Mahomed ca pe un infractor cu practici deviante, a ofensat numeroşi musulmani şi a declanşat un val de proteste în special antiamericane în Orientul Mijlociu, în cursul cărora au fost ucise peste 50 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici