Avertizare SUA: Extremişti violenţi ar putea sabota companii de utilităţi sau rafinării de petrol

Departamentul american pentru Securitate Internă a avertizat asupra riscului ca "extremişti violenţi să fi obţinut posturi" în interiorul unor companii de utilităţi sau rafinării de petrol, cu intenţia de a comite acte de sabotaj, relatează ABC News.

143 afișări
Imaginea articolului Avertizare SUA: Extremişti violenţi ar putea sabota companii de utilităţi sau rafinării de petrol

Avertizare SUA: Extremişti violenţi ar putea sabota companii de utilităţi sau rafinării de petrol (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Pe baza unor informaţii obţinute în urma incidentelor precedente, avem motive să credem că persoane din interior şi acţiunile lor prezintă o ameninţare semnificativă pentru infrastructura şi sistemele informatice ale unor obiective americane", potrivit unui raport al Departamentului pentru Securitate Internă.

Documentul adaugă că informaţiile din interior privind infrastructura, reţelele de alimentare şi personalul acestora "sunt valoroase pentru adversari şi pot spori impactul oricărui atac asupra infrastructurii de utilităţi".

Autorităţile americane au descoperit, în vila din Pakistan unde se ascundea Osama ben Laden, dovezi că acesta intenţiona să organizeze noi atentate de proporţii în Statele Unite la împlinirea a zece ani de la atacurile de la 11 septembrie.

Raportul face referire şi la o tentativă de sabotaj înregistrată în aprilie la o uzină de tratare a apei din Arizona, unde un angajat din schimbul de noapte a ocupat centrul de control şi a încercat să declanşeze o explozie. Tentativa a eşuat, iar autorităţile nu au descoperit nici o legătură a agresorului cu reţeaua teroristă al-Qaida, însă incidentul a demonstrat vulnerabilitatea infrastructurii de utilităţi americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici