Avion Boeing cu 176 de persoane, prăbuşit. Iranul anunţă că nu va preda cutia neagră celor de la Boeing. Companiile aviatice evită spaţiul aerian iranian şi irakian. FOTO şi VIDEO

Avion Boeing cu 176 de persoane la bord, prăbuşit în Iran. Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a confirmat că toţi pasagerii şi membrii echipajului aflaţi la bordul aeronavei care s-a prăbuşit în Iran şi-au pierdut viaţa. La bordul aeronavei erau 82 de persoane de naţionalitate iraniană, 63 de canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, 4 afgani, 3 germani şi 3 englezi.

41271 afișări
Imaginea articolului Avion Boeing cu 176 de persoane, prăbuşit. Iranul anunţă că nu va preda cutia neagră celor de la Boeing. Companiile aviatice evită spaţiul aerian iranian şi irakian. FOTO şi VIDEO

Sursă foto: Profimedia

Tragedie aviatică în Iran. Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbuşit, în această dimineaţă, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Momentan nu este clar motivul, însă se presupune că ar fi avut probleme tehnice. Avionul mergea spre Kiev.

UPDATE 15.30 Compania Boeing transmite condoleanţe în urma prăbuşirii avionului ucrainean în Iran

Compania americană producătoare de avioane Boeing a transmis miercuri condoleanţe familiilor victimelor făcute în urma prăbuşirii avionului ucrainean în Iran, relatează site-ul postului CNN. Compania a transmis, într-un mesaj publicat pe Twitter că menţine contactul cu compania aeriană ucraineană. Aceasta a mai declarat că este "pregătită să asiste în orice mod este necesar".

UPDATE 15.00 Specialist în aviaţie, despre avionul prăbuşit în Iran: Atacul terorist nu este exclus

Fostul şef al Aviaţiei Civile din România, generalul Sorin Stoicescu, a spus, pentru MEDIAFAX, că nu este exclusă varianta unui atac terorist sau cea a unui atac de la sol, în cazul avionului ucrainean prăbuşit, miercuri dimineaţa, la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport din Iran.

UPDATE 13.00 Ambasada ucraineană în Iran şterge o declaraţie privind cauzele prăbuşirii avionului în Iran

Ambasada ucraineană la Teheran a şters o declaraţie anterioară, prin care susţinea că prăbuşirea că prăbuşirea avionului în Iran nu prezintă cauze de natură teroristă, anunţând că noile informaţii urmează să fie "clarificate", relatează site-ul postului CNN. Citeşte aici continuarea...

UPDATE 12.00  A fost găsită cutia neagră a aeronavei. Iranul anunţă că nu o va preda celor de la Boeing

Echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului Boeing 737, al companiei Ukraine International Airlines, a anunţat postul public de radio iranian. Iranul a anunţat că nu va preda cutia neagră a avionului celor de la Boeing, relatează Reuters

UPDATE 11.30 Companiile aeriene din România aşteaptă recomandările internaţioanale pentru eventuale măsuri

Companiile aeriene din România aşteaptă deciziile autorităţilor internaţionale pentru siguranţa aviaţiei înainte de a lua orice măsură de securitate în privinţa curselor care acoperă zona Iranului. Tarom are mai multe curse în zona arabă, dar nu va modifica în niciun fel programul acestora.

„Compania Tarom a luat măsuri de securitate pentru zonele cu potenţial risc dinaintea prăbuşirii avionului ucrainean. Momentan îşi păstrează programul normal al curselor către zone precum Cairo, Erevan, Tel Aviv, Beirut, Istanbul, Amman. Tarom aşteaptă recomandările Agenţiei pentru Siguranţa Aviaţiei a Uniunii Europene (EASA) şi se va conforma acesteia”, au precizat pentru MEDIAFAX surse din Tarom.

Celelalte companii aeriene nu au emis încă niciun punct de vedere în privinţa măsurilor de securitate. Ministerul Transporturilor aşteaptă, de asemenea, recomandările internţionale şi precizează cu nu este în măsură să emită pe cont propriu niciun fel de recomandări, au explicat pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ministerului.

UPDATE 11.00 Mai multe companii aeriene internaţionale au decis să evite spaţiul aerian din Iran

Mai multe companii aeriene internaţionale au decis să evite spaţiul aerian din Iran: Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Taiwan EVA Air, Ukraine International Airlines, Lufthansa şi Air France. Detalii aici.

UPDATE  10.30 Ucraina suspendă toate zborurile spre Teheran în urma prăbuşirii avionului Boeing 737

Compania aeriană Ukraine International Airlines a informat miercuri că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, în contextul în care un avion ucrainean Boeing 737 s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat de pe un aeroport din Iran, informează Sky News. 

UPDATE 10.00 Pasageri din şapte ţări au murit după prăbuşirea avionului

Ministrul ucrainean de Externe, Vadim Priştaiko, a anunţat pe contul său de Twitter care sunt naţionalităţile oamenilor care au murit în urma prăbuşirii avionului ucrainean Boeing 737-800 în Iran.

Victimele accidentului iranian sunt:

82 de persoane de naţionalitate iraniană

63 de persoane de naţionalitate canadiană

11 persoane de naţionalitate ucraineană, dintre care 9 membri ai echipajului.

10 persoane de naţionalitate suedeză

4 persoane de naţionalitate afgană

3 persoane de naţionalitate germană şi alţi 3 britanici.

UPDATE 09.50 Un oficial al aeroportului Imam Khomeini anunţă cauza prăbuşirii avionului Boeing 737-800

Motorul aeronavei a fost cuprins de flăcări înainte de prăbuşire, la scurt timp după decolare de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

Incendiul a izbucnit la motor în timp ce avionul se afla în zbor, a declarat Ali Khashani, un oficial al aeroportului, pentru presa locală. Defecţiunea motorului ar fi dus la prăbuşirea avionului între oraşele Sharhiar şi Parand. 

Informaţia a fost confirmată şi de Qassem Biniaz, un purtător de cuvânt pentru Ministerul Drumurilor şi Transporturilor din Iran, transmite Time.

De asemenea, Ambasada Ucrainei la Teheran a exclus posibilitatea unui atac terorist în cazul prăbuşirii avionului, scrie CNN.

UPDATE 08.48 Volodomir Zelenski confirmă moartea pasagerilor şi membrilor echipajului aeronavei prăbuşite în Iran

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a declarat miercuri că toţi pasagerii şi membrii echipajului aflaţi la bordul aeronavei care s-a prăbuşit în Iran şi-au pierdut viaţa, citând informaţii preliminare, potrivit Reuters.

Zelenski a transmis într-un comunicat că Ucraina încearcă să stabilească circumstanţele producerii accidentului şi numărul morţilor.

”Sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţiilor tuturor pasagerilor şi membrilor echipajului”, a adăugat Zelenski.

UPDATE Televiziunea de stat din Iran a anunţat că toţi cei 176 de oameni aflaţi la bordul aeronavei au murit

Potrivit presei din Iran, avionul Boeing 737-800 s-a prăbuşit în apropiere de Parand, o suburbie la sud-vest de Teheran, la scurt timp după decolare, scrie AlJazeera.

Agenţiile Fars şi ISNA au relatat că avionul s-a prăbuşit din cauza unor probleme tehnice.

Momentan nu este există mai multe informaţii despre situaţia persoanelor aflate la bordul aeronavei.

Informaţiile preliminare indică faptul că aeronava se îndrepta spre Kiev, potrivit site-ului postului BBC News.

Autorităţile iraniene au trimis echipe de salvare în zona din apropierea aeroportului unde s-a prăbuşit aeronava ce aparţinea companiei Ukraine International Airlines, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizaţiei de Aviaţie Civilă din Iran, citat de Reuters.

"Avionul este în flăcări, dar am trimis echipe (...) şi poate vom putea salva unii pasageri", a afirmat Pirhossein Koulivand, directorul serviciului iranian pentru situaţii de urgenţă.

Nu este clar dacă există vreo legătură între acest incident aviatic şi confruntarea SUA-Iran. Aeronava s-a prăbuşit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forţele americane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici