Avionul dispărut în Atlantic, căutat cu mijloace acustice americane

Operaţiunile de căutare a epavei avionului Air France prăbuşit în Atlantic vor utiliza şi mijloace acustice puse la dispoziţia anchetatorilor de Statele Unite, a anunţat, sâmbătă, Biroul pentru Anchete şi Analize francez (BEA).

58 afișări
Imaginea articolului Avionul dispărut în Atlantic, căutat cu mijloace acustice americane

Submarinul nuclear de atac Emeraude (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mijloacele acustice împrumutate de Statele Unite vor fi încărcate la bordul a două nave", a declarat Paul-Louis Arslanian, directorul BEA.

Franţa a trimis în zonă şi submarinul nuclear de atac Emeraude, care este dotat cu sonare şi care urmează să ajungă în zona de cercetare săptămâna viitoare, dar şi nava de căutare Pourquoi pas, care transportă minisubmarinul specializat în căutare la mare adâncime Nautile şi robotul Victor 6000, care pot funcţiona până la adâncimi de 6.000 de metri.

Arslanian, care a afirmat că zona de cercetare este clar delimitată, a declarat că există riscul ca balizele cutiilor negre ale avionului să se fi desprins de acestea. "Nu avem absolut nici o garanţie că balizele sunt încă ataşate de sistemele de înregistrare", a spus el.

Avionul Airbus A330 al companiei Air France, care asigura legătura între Rio de Janeiro şi Paris, a dispărut în largul coastelor braziliene în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord. Motivele prăbuşirii aparatului, care înregistrase probleme tehnice, nu au fost clarificate încă.

Directorul general adjunct al Meteo France, Alain Ratier, a declarat că nu există indicii potrivit cărora avionul ar fi întâlnit "furtuni de o intensitate excepţională" pentru luna iunie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici