Avionul fără pilot doborât în Israel aparţinea Iranului şi spiona complexul nuclear Dimona

Gardienii Revoluţiei din Iran susţin că avionul fără pilot doborât în Israel le aparţinea şi avea misiunea de a fotografia centrala nucleară israeliană de la Dimona, relatează postul Al-Arabiya, citat de ziarul site-ul ziarului israelian Yedioth Ahronoth.

1581 afișări
Imaginea articolului Avionul fără pilot doborât în Israel aparţinea Iranului şi spiona complexul nuclear Dimona

Avionul fără pilot doborât în Israel aparţinea Iranului şi spiona complexul nuclear Dimona

"Avionul fără pilot a reuşit să fotografieze în detaliu reactorul nuclear israelian de la Dimona", afirmă o sursă din cadrul Gardienilor Revoluţiei citată de Al-Arabiya.

Postul de televiziune Al-Manar, aparţinând Hezbollah, a anunţat că liderul mişcării şiite, Hassan Nasrallah, va rosti joi un discurs în care va oferi detalii despre misiunea aparatului de spionaj.

Israelul a doborât, sâmbătă, un avion fără pilot neidentificat care survola spaţiul său aerian, în sudul ţării. Ulterior, surse israeliene declaraseră că drona era de fabricaţie iraniană şi ar fi fost lansată de mişcarea şiită Hezbollah, susţinută de regimul iranian şi activă în sudul Libanului, la frontiera cu Israelul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici