Avionul rusesc dispărut în Indonezia a lovit coasta unui vulcan. Echipele de salvare nu au găsit niciun supravieţuitor - GALERIE FOTO

Avionul de tip SuperJet-100 fabricat de grupul rusesc Suhoi, care a dispărut miercuri în timpul unui zbor de demonstraţie în Indonezia, a lovit o coastă a vulcanului Salak înainte de a se prăbuşi, relatează joi televiziunea indoneziană. Echipele de salvare indoneziene au anunţat joi după-amiază că au ajuns la epava avionului rusesc Suhoi dar nu au găsit decât "cadavre" şi "niciun supravieţuitor" printre cele aproximativ 50 de persoane care se aflau la bordul avionului.

927 afișări
Imaginea articolului Avionul rusesc dispărut în Indonezia a lovit coasta unui vulcan. Echipele de salvare nu au găsit niciun supravieţuitor - GALERIE FOTO

Avionul rusesc dispărut în Indonezia a lovit coasta unui vulcan. Echipele de salvare nu au găsit niciun supravieţuitor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am ajuns la faţa locului. Am găsit cadavre dar nu suntem în măsură să precizăm numărul lor", a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru intervenţii, Gagah Prakoso.

"Nu există supravieţuitori. Nu am găsit niciun supravieţuitor. Ne pregătim să plasăm cadavrele în saci. Evacuarea ar urma să aibă loc mâine (vineri)", a adăugat el. 

"Avionul a lovit peretele muntelui cu viteză. Imaginaţi-vă rezultatul. Aparatul este complet distrus", a continuat el.

GALERIE FOTO

Epava pulverizată a avionului Superjet 100, care participa la un zbor demonstrativ miercuri, a fost reperată într-o regiune muntoasă la sud de Jakarta.

Rămăşiţele au fost descoperite de un elicopter la aproximativ 1.800 de metri altitudine în apropiere de Cijeruk, în regiunea muntelui Salak, un vulcan care măsoară 2.211 metri înălţime, au precizat echipele de salvare.

Fotografii aeriene difuzate de serviciile de intervenţie arată epava avionului, agăţată de copacii şi de stâncile situate pe un versant foarte abrupt, sugerând că avionul a lovit muntele în plin.

Avionul rusesc, care efectua primul său turneu de demonstraţie în şase ţări din Asia, a dispărut miercuri de pe ecranele radarelor, după un zbor la Jakarta.

La bordul navei erau 47 de persoane, toate de origine indoneziană, cu excepţia a opt ruşi, a unui francez şi unui american, potrivit Trimarga Rekatama, agentul indonezian al Suhoi. Alte surse evocă 50 de persoane la bord. Ambasada Franţei la Jakarta a confirmat prezenţa la bord a unui francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici