Barack Obama: Intervenţia Gărzii Naţionale la Ferguson trebuie să fie "limitată"

Preşedintele american Barack Obama a îndemnat din nou forţele de ordine să dea dovadă de reţinere faţă de manifestaţiile de la Ferguson (Missouri, centrul Statelor Unite), unde un tânăr de culoare a fost împuşcat mortal la 9 august de către un poliţist, un act ce a generat revolte.

328 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Intervenţia Gărzii Naţionale la Ferguson trebuie să fie "limitată"

Barack Obama: Intervenţia Gărzii Naţionale la Ferguson trebuie să fie "limitată" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama, care s-a exprimat în cursul unei conferinţe de presă susţinute luni, a insistat, de asemenea, asupra faptului că intervenţia militarilor din cadrul Gărzii Naţionale, care are loc la cererea guvernatorului statului Missouri, va trebuie să fie "limitată".

"Voi supraveghea în zilele care vin ca (Garda Naţională) mai degrabă să ajute decât să agraveze situaţia de la Ferguson", a avertizat preşedintele american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici