Barack Obama: Prăbuşirea avionului de pasageri în Ucraina este o "tragedie teribilă"

Prăbuşirea avionului de pasageri malaysian în estul Ucrainei este o "tragedie teribilă", a declarat preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.

698 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Prăbuşirea avionului de pasageri în Ucraina este o "tragedie teribilă"

Barack Obama: Prăbuşirea avionului de pasageri în Ucraina este o "tragedie teribilă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Administraţia Statelor Unite depune eforturi pentru a stabili dacă la bordul avionului erau cetăţeni americani", a spus Obama.

"Statele Unite vor oferi orice fel de asistenţă în acest caz. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt la familiile pasagerilor", a precizat Obama.

Potrivit unui oficial din Ministerul ucrainean de Interne, peste 300 de persoane au murit în urma prăbuşirii avionului de pasageri malaysian în estul Ucrainei, printre victime fiind 23 de cetăţeni americani.

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

Prăbuşirea avionului malaysian în estul Ucrainei este "un act terorist", a declarat preşedintele Petro Poroşenko, referindu-se la presupusa implicare a insurgenţilor proruşi în acest incident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici