Barack Obama promite continuarea acţiunilor de combatere a terorismului în Yemen

Ofensiva militară pentru contracararea organizaţiei teroriste Al-Qaida în Peninsula Arabia rămâne o prioritate în pofida anarhiei din Yemen, afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, citat de AFP.

173 afișări
Imaginea articolului Barack Obama promite continuarea acţiunilor de combatere a terorismului în Yemen

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Anarhia domneşte în Yemen de câteva zile, după ce preşedintele şi Guvernul au demisionat sub presiunile miliţiilor şiite Ansaruallah, care deţin controlul asupra capitalei.

"Prioritatea noastră este să menţinem presiunile asupra organizaţiei Al-Qaida din Yemen şi aşa vom face", a declarat Obama de la New Delhi, unde s-a întâlnit cu premierul Indiei, Narendra Modi.

"Am citit articole care sugerau că activităţile antiteroriste americane au fost suspendate în Yemen; nu este adevărat. Vom continua să atacăm ţinte importante pe teritoriul statului Yemen şi vom menţine presiunile necesare pentru garantarea securităţii americanilor", a insistat preşedintele SUA.

Obama a exprimat preocupare privind situaţia din Yemen, evidenţiind necesitatea respectării procesului constituţional de către toate părţile. "Yemen nu a fost niciodată o democraţie perfectă sau o insulă de stabilitate", a admis preşedintele SUA, explicând că terorismul trebuie combătut în ţări instabile.

Statele Unite au efectuat peste 110 raiduri aeriene în Yemen începând din anul 2009, în principal cu drone militare. În anul 2011, Forţele Aeriene americane l-au eliminat în Yemen pe islamistul americano-yemenit Anwar Al-Awlaqi, un lider al organizaţiei teroriste Al-Qaida în Peninsula Arabia, creată de filialele saudită şi yemenită ale reţelei Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici