Barack Obama va merge miercuri în New Jersey, devastat de uraganul Sandy

Preşedintele Barack Obama va merge miercuri în New Jersey (est), unul dintre statele cel mai dur afectate de uraganul Sandy, a anunţat marţi Casa Albă.

310 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va merge miercuri în New Jersey, devastat de uraganul Sandy

Barack Obama va merge miercuri în New Jersey, devastat de uraganul Sandy

"Mâine (miercuri) după-amiază, preşedintele va merge în New Jersey, unde se va întâlni cu guvernatorul (Chris) Christie pentru a inspecta pagubele produse de furtună, pentru a vorbi cu locuitorii (...) şi a le mulţumi membrilor serviciilor de urgenţă care şi-au riscat viaţa", a precizat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Jay Carney, într-un comunicat.

Cu câteva minute înainte, Obama a mers la sediul Crucii Roşii din Washington şi a subliniat că criza generată de colosala depresiune care s-a abătut asupra nord-estului Statelor Unite de luni nu s-a terminat.

"Această furtună nu s-a încheiat încă", a explicat Obama. Consecinţele uraganului Sandy sunt "devastatoare pentru toată ţara", a afirmat el. "Statele Unite sunt cu voi", i-a asigurat preşedintele pe locuitorii din zonele afectate.

Dacă Obama şi-a suspendat de facto participarea la campania electorală în vederea alegerilor prezidenţiale, care vor avea loc peste o săptămână, vizita sa în New Jersey va fi observată îndeaproape din punct de vedere politic, Christie, un republican, fiind unul dintre oamenii loiali adversarului lui Obama, Mitt Romney.

Christie a avut însă doar cuvinte de laudă pentru Obama marţi dimineaţa, felicitându-l pentru modul în care a gestionat asistenţa federală pentru statul său.

"Preşedintele a fost formidabil. Am vorbit cu el de trei ori ieri, m-a sunat ultima dată la miezul nopţii să mă întrebe de ce am nevoie şi i-am cerut să accelereze decretarea stării de catastrofă majoră", a explicat pentru postul de televiziune MSNBC Chris Christie.

"El nu a vorbit în niciun moment de alegeri, şi dacă el-însuşi, care este candidat, nu vorbeşte, puteţi fi siguri că locuitorii din New Jersey sunt cu atât mai puţin interesaţi de acest lucru", a adăugat guvernatorul pentru CNN.

Întrebat la postul de televiziune Fox News dacă se aşteaptă ca Romney să vină la New Jersey pentru a inspecta pagubele, Christie, cunoscut pentru stilul său direct, a respins categoric această idee.

"Am treabă aici, în New Jersey, iar aceasta este mult mai importantă decât politica de dragul politicii", a asigurat el. Vizita lui Obama nu fusese încă anunţată.

"Am 2,4 milioane de persoane fără curent electric. Coasta este devastată, nordul statului meu este inundat. Dacă dumneavostră credeţi că mă interesează alegerile acum, nu mă cunoaşteţi", a declarat el.

Romney, la rândul său, a părăsit marţi Ohio (nord), unde reuniunile sale electorale s-au transformat într-o operaţiune umanitară în favoarea sinistraţilor, chiar dacă o înregistrare video politică a fost difuzată la începutul reuniunii, în oraşul Kettering.

El era aşteptat marţi seara în Florida (sud-est), unde a prevăzut să susţină trei discursuri electorale miercuri. Dar atacurile împotriva preşedintelui în exerciţiu ar putea fi prost primite în timp ce Obama va apărea la televiziune vizitând zonele sinistrate alături de Christie, unul dintre cei mai loiali aliaţi ai republicanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici