Bărbatul care a ucis cinci oameni în atacul de la mall-ul din statul Washington a fost arestat

Autorităţile americane l-au identificat şi l-au arestat pe bărbatul înarmat care a deschis focul vineri într-un mall din statul american Washington şi a ucis cinci persoane. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, originar din Turcia, dar care locuieşte legal în SUA. Deocamdată nu există informaţii referitoare la motivul care l-ar fi determinat să comită atacul.

1313 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a ucis cinci oameni în atacul de la mall-ul din statul Washington a fost arestat
Bărbatul înarmat care a deschis focul într-un mall din statul american Washington şi a ucis cinci persoane a fost identificat şi capturat de autorităţi, informează Reuters. 
 
Este vorba despre un tânăr în vârstă de 20 de ani, Arcan Cetin, care locuieşte în Oak Harbour, Washington. Poliţia a transmis că acesta a fost reţinut fără incidente în oraşul său, la circa 48 de kilometri distanţă faţă de locul în care, în urmă cu 24 de ore, declanşase atacul. 
 
Autorităţile au spus şi că, deocamdată, nu se cunoaşte nicio informaţie referitoare la motivele care l-ar fi determinat pe Cetin să comită un astfel de gest, dar că nu exclud nicio posibilitate, nici ipoteza teroristă. Oamenii legii au descris comportamentul său drept unul asemănător unui „zombie” şi au precizat că acesta era neînarmat. Poliţiştii au aflat că bărbatul n-a născut în Turcia, însă acesta era stabilit legal, cu toate drepturile în Statele Unite. 
 
„Nu avem indicii că ar fi vorba despre un act terorist”, a spus Michael Knutson, agent special care se ocupă de biroul din Seattle al FBI. „Nu pot să exclud această variantă, dar nu pot nici să trag o concluzie”, a adăugat el. Familia lui Cetin, care a plecat din Turcia atunci când acesta era copil, cooperează cu autorităţie. Poliţia a mai făcut public faptul că suspectul a mai intrat o dată în vizorul oamenilor legii, atunci când a fost arestat pentru agresiune. 
 
Un bărbat a deschis focul vineri, la un magazin Macy's din mall-ul din oraşul Burlington, aflat la 97 de kilometri de Seattle. În total, cinci persoane şi-au pierdut viaţa: patru femei au murit pe loc, iar un bărbat a decedat la spital. Mall-ul a rămas închis sâmbătă pentru a încerca reconstituirea faptelor. 
 
 
 
 
 
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici