Beijingul anunţă că nu are "nicio informaţie de furnizat" despre Edward Snowden

China a anunţat joi că nu are "nicio informaţie de furnizat" în legătură cu fostul consultant refugiat la Hong Kong Edward Snowden, care a dezvăluit un vast program american de spionaj pe Internet.

205 afișări
Imaginea articolului Beijingul anunţă că nu are "nicio informaţie de furnizat" despre Edward Snowden

Beijingul anunţă că nu are "nicio informaţie de furnizat" despre Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am nicio informaţie de furnizat", a răspuns Hua Chunying, o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei chineze, mai multor întrebări pe tema unei eventuale cereri de azil din partea lui Snowden sau despre locul exact unde se ascunde acesta.

Purtătoarea de cuvânt a reiterat poziţia chineză, potrivit căreia "la fel ca alte ţări, China se confruntă, de asemenea, cu grave ameninţări cu atacuri informatice".

"Ne opunem oricărei forme de piraterie şi atac informatic", a subliniat ea.

Edward Snowden, ale cărui dezvăluiri au provocat stupefacţie în întreaga lume, a dat asigurări că va lupta împotriva oricărei cereri de extrădare din partea Guvernului american.

Afirmând că nu este "nici trădător, nici erou", cetăţeanul american a adăugat că se lasă în seama justiţiei şi cetăţenilor din Hong Kong.

În urma declaraţiilor lui Snowden, care a spus că Statele Unite supraveghează "sute de mii de calculatoare" în lume, inclusiv la Hong Kong şi în China, autorităţile americane au denunţat "ravagii" cauzate acestor programe "vitale", în opinia lor, în lupta împotriva terorismului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici