Belgia amână extrădarea în Franţa a lui Salah Abdeslam

Procurorii belgieni au decis amânarea extrădării în Franţa a islamistului Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris, presupusul terorist urmând să fie interogat în continuare şi predat autorităţilor franceze peste câteva săptămâni, informează site-ul agenţiei Reuters.

1311 afișări
Imaginea articolului Belgia amână extrădarea în Franţa a lui Salah Abdeslam

Belgia amână extrădarea în Franţa a lui Salah Abdeslam

Salah Abdeslam a fost arestat la Bruxelles pe 18 martie, iar autorităţile belgiene semnalau intenţia de a-l preda Franţei în doar câteva zile.

Însă acum procurorii belgieni au declarat că vor să îl interogheze pe Abdeslam în continuare, în legătură cu un schimb de focuri în care a murit un alt islamist.

"Este vorba de audieri în legătură cu un schimb de focuri cu poliţia", a declarat avocatul suspectului, Sven Mary.

În acest context, Salah Abdeslam ar urma să fie extrădat în Franţa abia peste câteva săptămâni. Presupusul membru al reţelei teroriste Stat Islamic este acuzat de implicare în atentatele comise la Paris pe 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici