Benedict al XVI-lea este în stare gravă, dar medicii l-au stabilizat

Fostul papă Benedict al XVI-lea are starea de sănătate gravă, dar stabilă. Şi-a petrecut noaptea asistat de medici.

519 afișări
Imaginea articolului Benedict al XVI-lea este în stare gravă, dar medicii l-au stabilizat

Benedict al XVI-lea este în stare gravă, dar medicii l-au stabilizat

"Situaţia sa nu s-a schimbat faţă de ieri", au declarat pentru ANSA surse aflate în contact cu mănăstirea ”Mater Ecclesiae” din Cetatea Vaticanului, în care s-a retras Benedict al XVI-lea.

Fostul papă şi-a petrecut noaptea sub controlul continuu al medicilor, iar monitorizarea va continua şi în orele următoare.

După abdicarea răsunătoare din februarie 2013 şi o perioadă de aproximativ patru săptămâni pentru a se pregăti pentru conclav, Ratzinger a renunţat oficial la tronul papal la 28 februarie 2013, deschizând astfel aşa-numita fază de „sede vacante”. În acel moment a părăsit Vaticanul pentru o scurtă perioadă de timp, zburând cu elicopterul la Castel Gandolfo, unde a petrecut perioada Conclavului tocmai pentru a nu influenţa, chiar şi prin prezenţa sa indirectă, alegerea noului Papă.

Dar după alegerea lui Bergoglio, pe 13 martie 2013, Benedict al XVI-lea s-a întors la Vatican pentru a intra în posesia noii sale locuinţe, în mănăstirea Mater Ecclesiae, situată pe vârful muntelui Vatican, în apropiere de replica grotei de la Lourdes.

Aproape nimic oficial nu s-a aflat vreodată despre starea de sănătate a lui Benedict al XVI-lea, cu excepţia declaraţiilor secretarului său, monseniorul Gaenswein, care l-a menţionat întotdeauna ca pe o persoană cu „mintea limpede", dar cu agravări continue ale stării sale fizice, mai ales legate de problemele de mers care, la un moment dat, l-au obligat chiar să folosească un cărucior.

Recent, scriitorul Giorgio Odifreddi a dezvăluit că Ratzinger a rămas de ceva vreme fără voce. Nu se ştie dacă a avut vreodată COVID, dar cu siguranţă a fost vaccinat, scrie agenţia de ştiri italiană.

Arhiepiscopul de München, Reinhard Marx, le-a cerut credincioşilor să se unească în rugăciune pentru Benedict al XVI-lea, preluând apelul Papei Francisc. "Dacă Sfântul Părinte Francisc ne spune că trebuie să ne unim în rugăciune, o vom face astăzi într-un mod special cu tinerele şi tinerii creştini", a spus cardinalul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici