Berlinul avertizează că nu va mai extrăda germani în Marea Britanie post-Brexit

Germania nu îşi va mai extrăda cetăţenii în Marea Britanie în urma Brexit, indiferent dacă Londra va ieşi din Uniunea Eurpeană cu o înţelegere, se arată într-o notificare oficală trimisă de Brelin către Bruxelles, relatează Financial Times.

508 afișări
Imaginea articolului Berlinul avertizează că nu va mai extrăda germani în Marea Britanie post-Brexit

Berlinul avertizează că nu va mai extrăda germani în Marea Britanie post-Brexit

Decizia Germaniei, anunţată în Comisia Europeană săptămâna trecută, sublinază provocările Marii Britanii şi UE în menţinerea cooperării în domeniul Securităţii în urma Brexit, notează publicaţia.

Potrivit constituţiei sale, Germania are limite stricte în ceea ce priveşte extrădarea naţionalilor săi. Excepţiile sunt permise în cazul cererilor din partea altor state din Uniunea Europeană.

Acest lucru înseamnă că Berlinul nu va mai putea extrăda cetăţeni germani în Marea Britanie post-Brexit.

Încă din 2010, Marea Britanie a făcut cereri de extrădare pentru aproximativ 1.800 de suspecţi, prin mandate de arestare europene. Acestea au inclus 15 germani, acuzaţi de agresiuni sexuale, spălare de bani, fraudă şi trafic de droguri.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie.

Recent, peste 40 de foşti diplomaţi britanici au îndemnat-o pe Theresa May, premierul Marii Britanii, să amâne ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, acuzând-o pe şefa Guvernului de la Londra că prezidează o "criză naţională".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici