Berlinul şi Parisul au luminat în culorile Ucrainei în semn de unitate

Berlinul a luminat în această seară Poarta Brandenburg, cel mai faimos punct de reper al capitalei germane, în culorile naţionale ale Ucrainei, într-un spectacol de unitate cu Kievul.

371 afișări
Imaginea articolului Berlinul şi Parisul au luminat în culorile Ucrainei în semn de unitate

La Paris, autorităţile au luminat Primăria, sediul primarului şi al administraţiei locale, în aceleaşi culori albastru şi galben pentru a-şi arăta şi sprijinul.

Berlinul, care a reprezentat prima linie în timpul Războiului Rece până la căderea Zidului Berlinului în 1989, trimite un semnal clar pentru o Ucraine liberă şi suverană, a spus guvernul său.

Ne arătăm solidaritatea cu poporul Ucrainei, cu mulţi berlinezi cu rădăcini ucrainene, dar şi cu mulţi ruşi care doresc pace în Rusia şi Ucraina”, a declarat primarul Berlinului Franziska Giffey într-un comunicat, scrie Reuters

Toţi nu doresc altceva decât încheierea escaladării şi o soluţionare paşnică a acestui conflict ameninţător” a adăugat primarul.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, care candidează la viitoarele alegeri prezidenţiale din Franţa, a declarat miercuri că "încă o dată, spectrul războiului se profilează la uşa Europei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici