Bilanţul cutremurelor din Japonia a ajuns la 47 de morţi. Peste 680 de replici ale cutremurelor

Bilanţul celor două seisme de 6,5 grade şi 7,3 grade care au lovit sudul Japoniei săptămâna trecută a ajuns la 47 de morţi,existând posibilitatea să crească în condiţiile în care ploile intense îngreunează accesul autorităţilor la supravieţuitori şi seismele au fost însoţite de peste 680 de replici.

671 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurelor din Japonia a ajuns la 47 de morţi. Peste 680 de replici ale cutremurelor

Bilanţul cutremurelor din Japonia a ajuns la 47 de morţi; peste 680 de replici ale cutremurelor

Noi alunecări de teren ar putea fi produse în insula Kyushu, care a fost lovită de cele două cutremure la mai puţin de 27 de ore diferenţă, pe fondul intensificării ploilor torenţiale din cursul zilei de miercuri, relatează Reuters.

Corpul neînsufleţit al unei femei a fost scos dintre dărâmături miercuri de către echipele de intervenţie, fiind una dintre cele şapte persoane date dispărute, iar şansele de a mai fi găsiţi supravieţuitori sunt minime, în condiţiile în care au trecut şase zile de la producerea primului cutremur.

Sute de persoane şi-au petrecut noaptea de marţi spre miercuri în maşini în oraşul Kumamoto, cel mai afectat de pe insula Kyushu, fiindu-le teamă să se întoarcă în locuinţele lor. Cele mai multe dintre victime au murit după ce s-a întors în locuinţe după producerea primului cutremur.

Unsprezece persoane ar fi murit din cauza unor simptome asociate cu şederea prelungită în centrele de evacuare, a avertizat televiziunea naţională japoneză NHK. Circa 100.000 de pesraone se află în centre de evacuare, alţii îşi petrec nopţile pe stradă, înveliţi cu pături, şi în timpul zilei se formează cozi întregi pentru ca oamenii să primească o porţie de mâncare caldă, prima în ultimele zile.

Peste 680 de replici s-au produs de la primul cutremur înregistrat pe 14 aprilie, iar peste 89 au înregistrat o magnitudine de cel puţin 4 grade, suficientă pentru a zgudui clădiri. Ultima replică puternică s-a produs marţi, având magnitudinea de 5,5 grade.

În primul cutremur, cu magnitudinea de 6,5 grade care a avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri, au murit nouă persoane, iar în cel de-al doilea, survenit puţin după 24 de ore, cu magnitudinea de 7,3 grade, s-au înregistrat 36 de decese. Potrivit autorităţilor, circa 1.100 de persoane au fost rănite, dintre care 190 se aflau luni în stare gravă.

Peste 30.000 de militari, poliţişti şi membri ai serviciilor de intervenţie participă la operaţiunile de căutare şi salvare, dar accesul le-a fost îngreunat de ploile puternice care au urmat după cutremur, ce au produs alunecări de teren şi surpări de drumuri şi poduri.

Circa 250.000 au fost evacuate în Japonia pe fondul avertizărilor emise de Agenţia japoneză de Meteorologie privind noi replici ale cutremurelor, care ar urma să se producă în următoarele zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici