Bilanţul victimelor catastrofei din Japoniei depăşeşte 21.000 de morţi şi dispăruţi

Numărul persoane care au murit sau au dispărut în catastrofa din 11 martie care a devastat nord-estul Japoniei a depăşit marţi 21.000, a anunţat Poliţia Naţională, citată de agenţia Kyodo, în pagina electronică.

65 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor catastrofei din Japoniei depăşeşte 21.000 de morţi şi dispăruţi

Bilanţul victimelor catastrofei din Japoniei depăşeşte 21.000 de morţi şi dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul persoanelor decedate în 12 prefecturi se ridica la 9.079 marţi la prânz, iar cel al persoanelor dispărute la 12.645 în şase prefecturi.

Poliţia a efectuat autopsii în cazul a 8.360 de cadavre, iar 4.670 au fost identificate şi predate familiilor, potrivit agenţiei.

Aproximativ 310.000 de persoane evacuate, inclusiv din zona centralei Fukushima, se află în prezent în aproximativ 2.100 de adăposturi improvizate în 16 prefecturi, inclusiv Tokyo.

În oraşul Higashimatsushima din prefectura Miyagi, una dintre cele mai afectate de cutremur, autorităţile au început să înhumeze cadavrele identificate, după ce au primit acceptul rudelor.

În Japonia, cadavrele sunt în general incinerate, dar multe crematorii din zonele afectate de cutremur nu sunt funcţionale din cauza lipsei de combustibil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici