Bild: Germania nu-şi poate îndeplini obligaţiile NATO, afirmă şeful armatei într-un document obţinut de presă

Forţele terestre ale Germaniei nu îşi pot îndeplini angajamentele NATO, potrivit unui memorandum de la un soldat de rang înalt, obţinut de presa germană.

1608 afișări
Imaginea articolului Bild: Germania nu-şi poate îndeplini obligaţiile NATO, afirmă şeful armatei într-un document obţinut de presă

Bild: Germania nu-şi poate îndeplini obligaţiile NATO, afirmă şeful armatei într-un document obţinut de presă

O divizie pe care Germania a promis-o NATO nu este pe deplin pregătită pentru luptă, a relatat marţi ziarul Bild.

Berlinul promisese o divizie de armată complet echipată pentru NATO, ca răspuns la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, pentru 2025, cu doi ani mai devreme decât era prevăzut, scrie Politico.

Cu toate acestea, în lipsa unor acţiuni drastice, "armata nu va fi capabilă să reziste în lupte de mare intensitate şi, de asemenea, nu va putea să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de NATO decât într-o măsură limitată", a declarat şeful armatei, potrivit memorandumului obţinut de Bild.

Şi angajamentul pentru anul 2027 pare a fi în pericol. Pregătirea operaţională a unei a doua divizii, pe care Bundeswehr intenţionează să o asigure începând cu 2027, este de asemenea considerată "nerealistă", potrivit raportului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici