Binali Yildirim, premier: Turciei nu îi pasă de "linia roşie" a UE în ceea ce priveşte libertatea presei

Ankarei nu îi pasă de "linia roşie" a UE în ceea ce priveşte libertatea presei, a declarat premierul turc Binali Yildirim, după ce preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a condamnat reţinerea a mai multor jurnalişti de la un cotidian de opoziţie, notează Reuters online.

846 afișări
Imaginea articolului Binali Yildirim, premier: Turciei nu îi pasă de "linia roşie" a UE în ceea ce priveşte libertatea presei

Binali Yildirim, premier: Turciei nu îi pasă de "linia roşie" a UE în ceea ce priveşte libertatea presei

"Nu ne pasă de linia voastră roşie. Poporul este cel care trasează linia roşie. Ce importanţă are linia voastră," a afirmat Yildirim într-un discurs susţinut marţi în Parlamentul de la Ankara.

"Nu avem nicio problemă cu libertatea presei. În privinţa acestui asepct nu putem cădea de acord cu partenerii noştri europeni. Mereu aduc libertatea presei în discuţiile noastre privind lupta antiterorism," a continuat premierul turc.

Poliţia turcă a reţinut luni redactorul-şef şi mai mulţi jurnalişti de la cotidianul turc de opoziţie Cumhuriyet, aceştia fiind acuzaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a caracterizat acţiunile autorităţilor turce drept "o nouă linie roşie încălcată în ceea ce priveşte libertatea de exprimare în Turcia".

Şi Departamentul american de Stat a criticat acţiunile autorităţilor turce şi s-a declarat îngrijorat în ceea ce priveşte situaţia libertăţii presei în Turcia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici